Θεατρική παράσταση "Предложение" (по А. П. Чехову) στη 4η Γιορτή Πολυγλωσσίας Θεσσαλονίκης
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

25 Μάιος 2016

Η 4η Γιορτή Πολυγλωσσίας «Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη πόλις 2016» πλησιάζει και το εκπαιδευτικό κέντρο ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού «Russian Word» με θέρμη και ζήλο ετοιμάζεται να υποδεχθεί και να στηρίξει, για ακόμη μία χρονιά, έμπρακτα και ενεργά δια της παρουσίας του, το σπουδαίο αυτό ετήσιο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Αναφορικά, ωστόσο, στην εφετινή διοργάνωση, το κέντρο μας έχει επιπλέον λόγο να αναμένει με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό τη συμμετοχή του σε αυτή, καθώς της προσδίδει μια ξεχωριστή σημασία και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Λαμβανομένης υπ’ όψη της παρούσας χρονικής συγκυρίας, ήτοι της ανακήρυξης του 2016 ως «Έτος της Ελλάδας στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα», είναι προφανές, πως για όλους εμάς, η επικείμενη Γιορτή Πολυγλωσσίας αποκτά διττό χαρακτήρα, καθώς βρίσκεται στην «καρδιά» του σπουδαίου αυτού γεγονότος, όπου τιμώνται οι μακραίωνες σχέσεις αγάπης ανάμεσα στους δύο ιστορικούς λαούς. 

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στους σπουδαστές που προετοιμάζουν την Θεατρική παράσταση "Предложение" στα Ρωσικά. Το να καταπιάνεσαι όχι απλώς με την εκμάθηση μιας τόσο σύνθετης και δύσκολης γλώσσας, όπως η ρωσική, αλλά να τολμάς, επιπλέον, να «βγάζεις στο σανίδι», με τις δικές σου δυνάμεις, μια παράσταση σε αυτό καθ’ αυτό το πρωτότυπο, αυθεντικό ρωσικό κείμενό της, αποτελεί εγχείρημα τουλάχιστον αξιοθαύμαστο, που αξίζει αμέτρητα συγχαρητήρια και επαίνους πολλούς! Πολλώ δε μάλλον, όταν το θεατρικό αυτό δρώμενο βασίζεται στο χιουμοριστικό έργο "Предложение" του φημισμένου, Ρώσου συγγραφέα Α.Π. Τσέχωφ, μιας από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. 

Θα θέλαμε να σας δηλώσουμε την αναγνώριση και την υποστήριξη μας σε αυτή τη μεγάλη, υπέροχη και συγκινητική σας προσπάθεια αλλά συνάμα να σας εκφράσουμε την περηφάνια μας για εσάς.

Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη Γιορτή πολυγλωσσίας 2016:

http://www.facebook.com/russianword.gr/photos/?tab=album&album_id=624756114347750

Ενδιαφέρομαι για μαθήματα ρωσικών

Αν ενδιαφέρεστε για τα μαθήματα ρωσικών συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.

Το Russian Word σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό έτος 2017 – 2018 και σας περιμένει να προετοιμάσουμε μαζί πάνω σε γερές βάσεις τη νέα χρονιά, που ανοίγεται μπροστά μας. Σας περιμένουμε για να σας ενημερώσουμε για τα νέα τμήματά μας, για τα επιμέρους προγράμματα Διατήρησης της ρωσικής γλώσσας αλλά και εξειδικευμένης ενασχόλησης με αυτή σε επίπεδο επαγγελματικής ορολογίας, για τις συνεργασίες μας με πανεπιστήμια της Ρωσίας και τις δυνατότητες, που αυτές παρέχουν στους σπουδαστές μας, για τα νέα εκπαιδευτικά ταξίδια, που μας περιμένουν στη χώρα της γλώσσας.

Επικοινωνία

Η γραμματεία θα λειτουργεί καθημερινά από τη 1/9 και ώρες 11.00-21.30

  • Διευθ: Εγνατία 128, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη
  • Τηλ: 2310220822
  • Email: info@russianword.gr
  • Κιν: 6977719201

Facebook

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…