Η χρησιμοποίηση τραγουδιών σε όλα τα στάδια εκμάθησης της ρωσικής ως ξένης γλώσσας είναι μια πρακτική συνήθης στο Russian Word. Ανάμεσα στα προφανή πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου διδασκαλίας, περίοπτη θέση κατέχουν, πρωτίστως, τα ερεθίσματα που δέχεται ο μαθητής, προκειμένου αυτός αρχικά να αποκτήσει και να καλλιεργήσει και, εν συνεχεία, να αναπτύξει και να βελτιώσει απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες που σχετίζονται με την εν γένει ορθή απόδοση του ρωσικού προφορικού λόγου. Ουδόλως, όμως, πρέπει να υποτιμούμε και τη συμβολή των τραγουδιών στη γνωριμία του Έλληνα σπουδαστή με καινούργιες λέξεις και γραμματικές-συντακτικές δομές καθώς επίσης και στη διαμόρφωση σε αυτόν μιας – έστω εξ αποστάσεως από το μητρικό περιβάλλον της διδασκόμενης γλώσσας – «ρωσικής» κοινωνικοπολιτιστικής συνείδησης, η οποία, όμως, στέκεται ικανή να του αποκαλύψει τη «ρωσική αντίληψη για τον κόσμο». Την άποψη πολλών ειδικών, ότι το απλό, «παθητικό» άκουσμα των τραγουδιών δεν είναι αρκετό για να πετύχει τους στόχους που επιδιώκονται με τη χρησιμοποίησή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά θα πρέπει αυτό να συνοδεύεται και από την ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών, ομόθυμα συμμερίζονται και οι καθηγητές του Κέντρου μας. Οι τελευταίοι δε, ήταν ανέκαθεν πεπεισμένοι, ότι το τραγούδι μέσα στην τάξη, ως μέθοδος διδασκαλίας, είναι ικανό να ξεσηκώσει ακόμη και τον πιο συνεσταλμένο και διστακτικό μαθητή. Για του λόγου το αληθές όλων των παραπάνω, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε προσεκτικά τις ερμηνευτικές αλλά και τις εκφραστικές δυνατότητες της μικτής χορωδίας των μαθητών του τμήματος Β2

Russian Word: «Φτάνουμε» σε ψηλές νότες – κατακτούμε υψηλά επίπεδα! Τραγούδησε μαζί μας! Μάθε μαζί μας!

Песни на занятиях в Russian Word- мощный объединяющий фактор

Использование песен на всех этапах обучения русскому языку – частая практика в стенах Центра RW. Среди очевидных преимуществ этого приёма- формирование у студентов навыков в области русской произносительной культуры, улучшение произношения, знакомство с новыми словами и конструкциями, а также формирование социокультурной компетенции, открывающей грекам «русскую картину мира». Мнение многих специалистов о том, что исполнение песен должно сопровождаться активными действиями студентов, единодушно разделяют и наши преподаватели. Они в очередной раз убедились, что используемые на занятиях песенные приёмы способны раскрепостить даже самых робких студентов. Предлагаем Вашему вниманию испонительские и выразительные возможности смешанного хора студентов группы ТРКИ-2.

Russian Word: берём высокие ноты и сдаём на высокие уровни! Учись и пой вместе с нами!

 

 

Στις 16 Μαΐου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα η τελετή απονομής των πιστοποιητικών στους 120 άρτι αποφοιτήσαντες από το 12ο κύκλο δωρεάν ταχύρρυθμων μαθημάτων «Η ρωσική γλώσσα στο χώρο του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών εστίασης», τα οποία, για μια ακόμη φορά, διοργανώθηκαν και έλαβαν σάρκα και οστά στην έδρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του επιχειρηματικού ομίλου «Mouzenidis Group». Με αφορμή την εορταστική αυτή περίσταση πραγματοποιήθηκε επιπλέον και ένας συνοπτικός, συνολικός απολογισμός από τη μέχρι τώρα υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, το οποίο σήμερα συμπληρώνει αισίως 6 χρόνια ζωής.

Δεν είναι μυστικό ότι θεμέλιος λίθος της επιτυχίας οποιασδήποτε εκπαιδευτικής δραστηριότητας αποτελεί το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο αποσκοπεί στην αφομοίωση ενός όγκου βασικών γνώσεων και στοχεύει στην ανάδειξη, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη συγκεκριμένων ικανοτήτων και δεξιοτήτων και μάλιστα εντός ενός αυστηρά οριοθετημένου χρονικού πλαισίου. Με τη σειρά τους, η αληθινή φιλοσοφία αλλά και η στόχευση του προκείμενου εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο έχει εκπονηθεί από την ομάδα των καθηγητών του «Russian Word», τελώντας παράλληλα υπό διαρκή επεξεργασία και αναθεώρηση, ώστε να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς ό,τι καινούργιο ήδη σήμερα για έξι συναπτά έτη ή άλλως για 12 αυτοτελείς κύκλους μαθημάτων (2 κύκλοι ανά έτος), βρίσκουν την πραγμάτωσή τους στο πεδίο της επαγγελματικής συνεργασίας του Κέντρου μας με έναν εξέχοντα παράγοντα από το χώρο του τουρισμού στην Ανατολική Ευρώπη.

Ιδιαίτερη νότα, η οποία σφράγισε με τον πιο ευχάριστο τρόπο την υπέροχη αυτή βραδιά, υπήρξε η μικρή συναυλία των σπουδαστών και από τα τέσσερα τμήματα του 12ου κύκλου του προγράμματος, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και οι επίσημοι καλεσμένοι που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και συγκεκριμένα: ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού και αθλητισμού, κ. Α. Μπαρμπουνάκης, η Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κα Γ. Ρ. Γκαϊφουτνίνοβα, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού ομίλου «Mouzenidis Group» κα Α. Ιωαννίδου και κ. Β. Παρασκευόπουλος. Άπαντες δε αυτοί, κατά τις προσφωνήσεις τους στην έναρξη της εκδήλωσης, συνεχάρησαν όλους τους αποφοίτους του προγράμματος για τις αναμφισβήτητα εντυπωσιακές επιδόσεις τους, εκφράζοντας τους συνάμα την ευχή για ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες στην ενασχόλησή τους με τη ρωσική γλώσσα.

Εξαιρετικά αξιοσημείωτο γεγονός της φετινής τελετής απονομής των πιστοποιητικών υπήρξε η εξ αποστάσεως παρθενική «παρουσία» σε αυτή του εκτελούντος χρέη Διευθυντή του Εξεταστικού Κέντρου Πιστοποίησης Γλωσσομάθειας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης (Κ.Π.Α.Π.) κου Ν. Β. Πτιούσκιν, δια της ευχαριστήριας επιστολής που απηύθυνε ο τελευταίος στον Πρόεδρο του επιχειρηματικού ομίλου «Mouzenidis Group» κ. Μπ. Μουζενίδη και η οποία αναγνώστηκε στους παρευρισκόμενους. Στο κείμενο της επιστολής επισημάνθηκαν οι άριστες εντυπώσεις που έχουν προκαλέσει σε διεθνές επίπεδο τα υψηλά στάνταρ, ο άρτιος σχεδιασμός και η άψογη οργάνωση του προγράμματος: «Η ρωσική γλώσσα στο χώρο του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών εστίασης», η δυναμική και το άρτιο επιστημονικό υπόβαθρο όλων των εμπλεκόμενων στο σχεδιασμό και την υλοποίησή του εκπαιδευτικών, τα οποία αντανακλώνται ευδιάκριτα κάθε χρόνο, κατά το στάδιο της προετοιμασίας των σπουδαστών για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης της ρωσικής ως ξένης γλώσσας και μάλιστα μέσα σε εξαιρετικά σύντομες και «πιεστικές» προθεσμίες ενώ, συνάμα, ιδιαιτέρως υπογραμμίστηκε και το υψηλό επίπεδο των γνώσεων που ξεδιπλώνουν οι απόφοιτοι του προγράμματος του Δήμου στις ετήσιες εξεταστικές περιόδους που διεξάγονται από το Εξεταστικό Κέντρο Πιστοποίησης Γλωσσομάθειας του Κ.Π.Α.Π. στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε δε, χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Ν.Β. Πτιούσκιν με την ιδιότητά του ως προϊσταμένου του Εξεταστικού Κέντρου Πιστοποίησης Γλωσσομάθειας του αρχαιότερου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ρωσίας, οι υψηλές επιδόσεις των συμμετεχόντων στο εν λόγω πρόγραμμα, μαρτυρά την εξελικτική μετάβαση του τελευταίου σε ένα σαφώς ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης, όπου οι γνώσεις στη ρωσική γλώσσα ελέγχονται από ανεξάρτητους Ρώσους εμπειρογνώμονες, ειδικά πιστοποιημένους από τα αρμόδια κρατικά όργανα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να διενεργούν τη νομοθετικά προβλεπόμενη κρατική εξέτασή της για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας της ρωσικής ως ξένης γλώσσας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμμερίστηκαν την άποψη, ότι οι εν λόγω αυτοτελείς κύκλοι των ταχύρρυθμων μαθημάτων «Η ρωσική γλώσσα στο χώρο του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών εστίασης» που πραγματοποιούνται στην έδρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των τελευταίων 6 ετών, αποτελούν ένα ευρύτατο πεδίο που παρέχει απεριόριστες δυνατότητες και ευκαιρίες για ατομική εξέλιξη, για συναναστροφή και κοινωνικοποίηση διά της διδασκόμενης ρωσικής γλώσσας και φυσικά για την εξασφάλιση ενός ισχυρού υπόβαθρου βασικών γνώσεων στην τελευταία, τουλάχιστον στο χώρο του τουρισμού – σε μια από πιο σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές στο σύγχρονο κόσμο.

Το Κέντρο Russian Word εκφράζει τη βεβαιότητα για τον αναντικατάστατο χαρακτήρα τέτοιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν αμιγώς ανθρωπιστικό προσανατολισμό και συνάμα τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στους συνεργάτες του για την ακλόνητη εμπιστοσύνη και την πολυετή κοινή μας πορεία.

Русский язык- первый шаг навстречу карьере в сфере туризма в Греции

16 мая 2019г. в актовом зале «М. Анагностакис» муниципалитета г.Салоники прошло торжественное вручение сертификатов более 120 слушателям бесплатных курсов «Русский язык в сфере сервиса и туризма», организованных при поддержке Холдинга Mouzenidis Group на базе мэрии г.Салоники. В праздничной обстановке были подведены итоги проверенного временем пятилетнего гуманитарного проекта.

Как известно, основой любой образовательной деятельности является учебная программа, содержащая фундаментальные знания, умения и навыки, подлежащие усвоению в конкретных временных рамках. В свою очередь, оригинальная концепция авторской учебной программы, разработанной группой педагогов центра русского языка и культуры Russian Word, вот уже шестой год подряд, а это в 12-ый раз, находит своё воплощение в рамках профессионального сотрудничества с ведущим тур-оператором Восточной Европы.

Яркой нотой мероприятия стал юбилейный отчётный концерт слушателей всех 4 групп, зрителями которого стали и официальные гости вечера: вице-мэр департамента культуры и спорта г.Салоники г-н Барбунакис А., консул Генерального консульства РФ в Салониках г-жа Ю.Р. Гайфутдинова, представители Холдинга Mouzenidis Group г-жа Иоанниду А. и г-н Параскевопулос B.. Открывая мероприятие, они поздравили всех студентов с очевидными результатами, выразив надежду на успехи в области изучения русского языка и в дальнейшем.

Знаковым событием церемонии вручения сертификатов впервые стало зачитанное благодарственное письмо и.о. директора Центра языкового тестирования СПбГУ г-на Д.В.Птюшкина в адрес президента Холдинга Mouzenidis Group г-на Б.Музенидиса. В тексте письма был отмечен вышедший на международную арену высокий уровень организации программы «Русский язык в сфере сервиса и туризма», педагогический потенциал задействованных преподавателей, ярко проявляющий себя ежегодно при подготовке студентов к сдаче экзамена на сертификат ТРКИ в кротчайшие сроки, а также высокий уровень знаний, демонстрируемый слушателями муниципальных курсов на ежегодных экзаменационных сессиях в Салониках. По словам руководителя Центра языкового тестирования старейшего вуза России, высокие показатели учащихся свидетельствуют о выходе программы на новый уровень образования, где знания по русскому языку подтверждаются независимыми российскими государственными экспертами.

К финалу мероприятия все присутствующие были едины во мнении, что в течение 6 лет интенсив-курс по русскому языку «Русский язык в сфере сервиса и туризма» на базе мэрии г.Салоники - это мощнейшая площадка для саморазвития, языковой социализации и приобретения знаний по РКИ в туристической сфере общения – важнейшего ресурса современного мира.

Центр Russian Word выражает уверенность в незаменимости подобных гуманитарных проектов, а также искреннюю благодарность своим партнерам за беспрепятственное доверие и многолетнее сотрудничество.

Медиацентр Russian Word.
*Данная программа реализуется с 2013 года на базе мэрии г.Салоники при поддержке Холдинга Mouzenidis Group.

 

 

Διεθνές Ρωσικό Ινστιτούτο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης
Τμήμα Διεθνούς Συνεργασίας του Κέντρου "Russian Word"

Αγαπητοί φίλοι!

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών από όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον ανοιχτό διαγωνισμό για αλλοδαπούς που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης (Κ.Π.Α.Π.) είτε στο πλαίσιο κρατικής υποτροφίας από κονδύλια του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας είτε στο πλαίσιο σχετικής διμερούς σύμβασης ανάμεσα στο σπουδαστή και το Κ.Π.Α.Π.

Όπως και στο παρελθόν, το Διεθνές Ρωσικό Ινστιτούτο του Κ.Π.Α.Π., το οποίο λειτουργεί στην έδρα του Κέντρου ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού Russian Word, στη Θεσσαλονίκη, συνδράμει ενεργά τους Έλληνες σπουδαστές που σκοπεύουν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε, ότι με μέριμνα και υπό την επίβλεψη του Κέντρου Russian Word, άπασες οι έξι (6) αιτήσεις που υποβλήθηκαν κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος για την πραγματοποίηση σπουδών με υποτροφία από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας εγκρίθηκαν σε πρώτο στάδιο και εν συνεχεία έγιναν δεκτές από την αρμόδια επιτροπή επιλογής, δίνοντας ανείπωτη χαρά στα παιδιά που τις κατέθεσαν και εμπνέοντάς τα στη χάραξη νέων στόχων και στην αναζήτηση νέων ονείρων, τούτη τη φορά όμως από τη θέση, πλέον, του σπουδαστή του Κ.Π.Α.Π.

Αυτή τη χρονιά, όσοι επιθυμούν να φοιτήσουν στο διεθνούς κύρους ρωσικό ΑΕΙ θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα με τα ακόλουθα αντικείμενα σπουδών: Γραφιστική (ВА, 54.03.01), Μηχανική και Μαθηματική Μοντελοποίηση (МА, 01.04.03), Ξένες Γλώσσες και Διαπολιτισμική Επικοινωνία στον Τομέα της Επιχειρηματικότητας και του Management (МА, 45.04.02).

Ευχόμαστε σε όλους τους ενδιαφερόμενους κάθε επιτυχία στην πραγματοποίηση των στόχων τους.

Απρίλιος 2019.

Международный русский институт СПбГУ
Отдел Международного сотрудничества центра Russian Word

ОБУЧЕНИЕ ИНОСТРАННЫХ ГРАЖДАН В СПБГУ

Дорогие друзья!

Рады сообщить, что процедура подачи документов для участия в открытом конкурсе среди иностранных граждан на обучение в Санкт-Петербургском государственном университете на бюджетной, но также и контрактной основах вошла в активную фазу.

Как и прежде, Международный русский институт СПбГУ (г. Салоники), действующий на площадке центра русского языка и культуры RW, окажет поддержку греческим студентам, планирующим принять участие в конкурсном отборе. За последние три года под опекой Института уже 6 поданных заявок на соискание стипендий из средств федерального бюджета Российской Федерации, которые были приняты и впоследствии одобрены приемной комиссией вуза.

В этом году наши греческие претенденты на обучение в СПбГУ будут пробовать свои силы по таким образовательным программам бакалавриата (специалитета) и магистратуры, как Графический дизайн (ВА, 54.03.01), Механика и математическое моделирование (МА, 01.04.03), Иностранные языки и межкультурная коммуникация в сфере бизнеса и менеджмента (МА, 45.04.02).

Помимо общепризнанного престижа диплом российского вуза для иностранца по-прежнему является уникальной возможностью посредством программ международной академической мобильности осуществить свою мечту, закрепившись не только на местном рынке, но и в любой стране Европейского союза.

Желаем всем претендентам успехов и реализации задуманных планов!

 

Φιλική επίσκεψη αποστολής του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου της Μόσχας: διευρύνουμε τα σύνορα της εκπαίδευσης

Στις 12 Απριλίου 2019, στην έδρα του κέντρου ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού Russian Word, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε φιλική συνάντηση με εκπροσώπους του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου της Μόσχας (РосНОУ). Επικεφαλής της αποστολής του ρωσικού ΑΕΙ - η επιστημονική διευθύντρια του Ινστιτούτου ανθρωπιστικών τεχνολογιών του РосНОУ και υποψήφια διδάκτορας της έδρας Πολιτιστικών Σπουδών, λέκτορας κα Ο. Γ. Ιβανόβα και η επίκουρος καθηγήτρια της έδρας Θεωρίας και Πρακτικής Εφαρμογής της Μετάφρασης κα Ν. Α. Καλέβιτς.

Ο σκοπός της επίσκεψης έγκειτο στη διεξοδική συζήτηση των αποτελεσμάτων της διμερούς συνεργασίας των τελευταίων ετών ανάμεσα στα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς επίσης και στη ρεαλιστική εκτίμηση των προοπτικών διεύρυνσης και εμβάθυνσής της με τον από κοινού καθορισμό, προγραμματισμό και άμεση υλοποίηση νέων δράσεων. Ειδικότερα, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην εκπόνηση και στην περαιτέρω εξέλιξη εκπαιδευτικού υλικού που αφορά τη μεθοδολογία της διδασκαλίας της ρωσικής ως ξένης γλώσσας, στη μεταφορά γνώσεων μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στους καθηγητές της σε Ρωσία και Ελλάδα και, συνεπώς, στη διαμόρφωση των απαραίτητων όρων για μια περαιτέρω διεθνοποιημένη επιστημονική έρευνα.

Ιδιαίτερα απασχόλησε τη συνάντηση και η εξαγωγή πορισμάτων από το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης μεταπτυχιακών φοιτητών του РосНОУ, το οποίο προβλέπεται στο πλαίσιο του επίσημου συμφώνου αμοιβαίας συνεργασίας των δύο πλευρών και το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Russian Word με την υλικοτεχνική υποστήριξη του τελευταίου, από τις 01/12/2018 έως τις 14/12/2018, με τη συμμετοχή δύο μεταπτυχιακών σπουδαστριών της επιστημονικής κατεύθυνσης «Γλωσσολογία» με αντικείμενο ειδίκευσης «Θεωρία και μεθοδολογία της διδασκαλίας της ρωσικής ως ξένης γλώσσας στο σύστημα της ψηφιακής εκπαίδευσης» του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Τεχνολογιών του РосНОУ, οι οποίες διεξήγαγαν μαθήματα και παρουσιάσεις σε όλα τα τμήματα του Russian Word (επίπεδα γλωσσομάθειας Α1 – C1).

Τη γνωριμία των επισκεπτών μας με τη δραστηριότητα του κέντρου μας συμπλήρωσαν η περιήγησή τους στους νέους μας χώρους, η ξενάγησή τους στις ανανεωμένες υλικοτεχνικές υποδομές μας και στην εμπλουτισμένη εκπαιδευτική βιβλιοθήκη μας, καθώς επίσης και η παρουσίαση πλούσιου και πολυποίκιλου αρχειακού υλικού και χρήσιμων πληροφοριών και συμπερασμάτων από τις αποστολές των σπουδαστών του κέντρου μας στα Summer Schools του РосНОУ στη Μόσχα, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαράτωφ «Н.Г. Чернышевский» .
Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην αποστολή του РосНОУ για τα αναμνηστικά δώρα που μας προσέφερε, πρωτίστως όμως, για την άκρως και αμοιβαία εποικοδομητική συνάντησή μας, τα αποτελέσματα της οποίας, μεταξύ δε αυτών και οι νέες κατευθύνσεις της κοινής μας δραστηριότητας, θα αποτυπωθούν στα αντίστοιχα Σύμφωνα Συνεργασίας που προγραμματίζονται να υπογραφούν τον ερχόμενο Ιούλιο 2019, στη Μόσχα.

Дружеский визит делегации РосНОУ: расширяем границы образования

12 апреля 2019г. в стенах центра русского языка и культуры Russian Word (г. Салоники, Греция) состоялась дружеская встреча с делегацией Российского нового университета (г.Москва), возглавляемой научным руководителем Института гуманитарных технологий РосНОУ, кандидатом культурологии, доц. Ивановой О.Ю. и ст.преподавателем кафедры теории и практики перевода Калевич Н.А.

Целью визита являлось обсуждение итогов последних лет межинституционального академического сотрудничества (2013- 2019 гг), планов и перспектив его углубления. В частности, это касалось развития сопоставительных методических и лингводидактических материалов по РКИ, интернационализации научных исследований и трансфера знаний путем обмена опытом между преподавателями РКИ России и Греции.

Отдельное внимание было уделено подведению итогов первой очной педагогической практики учащихся магистратуры РосНОУ по направлению «Лингвистика» и специальности «Теория и методика преподавания РКИ в системе цифрового образования», которая была реализована во всех учебных группах центра Russian Word (Α1-C1) на основании официального договора о взаимосотрудничестве в период с 01.12.2018 по 14.12.2018 с задействованием материально-технической базы центра RW.

Расширенное представление о деятельности нашего центра было дополнено экскурсией по его новому помещению, ознакомлением с обновлёнными материально-техническими ресурсами, учебной библиотекой, посещением экспозиции по результатам выездных Летних школ в Москву, Санкт-Петербург и Саратов.

История деловых отношения центра RW и РосНОУ берёт своё начало с сентября 2013 года, когда более 50 греческих студентов, изучавших русский язык на базе нашего центра, приняло активное участие в программе научно-практической конференции «Информационная среда и управление эффективностью», проходившей на п-ве Халкидики в рамках гранта Минобразования РФ. За последние шесть лет совместными усилиями было успешно реализовано множество научно-образовательных и учебных проектов, среди которых 5 ежегодных Летних школ русского языка, дистанционное тестирование по РКИ в сфере туризма и предпринимательства, деловая игра под названием «Научно-практический форум «Волонтерство как вид общественной деятельности сквозь призму практик международной коммуникации», и многие другие международные программы.

Мы благодарим наших московских коллег за предоставленные в дар памятные подарки, и выражаем уверенность в том, что намеченные в ходе обсуждения направления сотрудничества будут отражены в соглашениях, которые планируются к подписанию в июле 2019г. в Москве по результатам прошедшей встречи в Салониках.

Медиацентр RW.
Апрель, 2019г.

Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 20:38

Το πρώτο μάθημα «peer-to-peer»

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Διεθνούς Ρωσικού Ινστιτούτου του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, του διεθνούς αυτού project, το οποίο υλοποιεί στην Ελλάδα το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης (Κ.Π.Α.Π.) σε άρρηκτη συνεργασία με το Κέντρο ρωσικής γλώσσας «Russian Word» στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα δύο πρώτα από μια σειρά μαθημάτων που εντάσσονται στο πρόγραμμα peer-to-peer. Πρόκειται για ένα νέο, σχετικά, είδος εκπαιδευτικής δραστηριότητας, οι βασικές αρχές του οποίου έγκεινται στην αρχή της εξασφάλισης σε όλους τους συμμετέχοντες ισότιμων δυνατοτήτων πρόσβασής τους στο χρησιμοποιούμενο εκπαιδευτικό υλικό και στην ευρεία συνεργασία τους, με σκοπό την αμοιβαία επωφελή αλληλεπίδρασή τους. Κύριος στόχος της διεξαγωγής του συγκεκριμένου κύκλου μαθημάτων είναι η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων του αλλοδαπού σπουδαστή που διδάσκεται τη ρωσική ως ξένη γλώσσα, μέσα από την προσπάθειά του να επικοινωνήσει σε αυτή με έναν φυσικό ομιλητή της. Παράλληλα, το Κ.Π.Α.Π. παρέχει στον αλλοδαπό σπουδαστή πλήρη μεθοδολογική υποστήριξη.

Στο τρέχον εξάμηνο από την πλευρά του Κ.Π.Α.Π. στο πρόγραμμα «peer-to-peer» συμμετέχουν οι φοιτήτριες του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Λαρίσα Βασιλένκοβα, Σοφία Σαπλόβα και Μαρία Παβλούσοβα υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της λέκτορος και υποψήφιας διδάκτορος Φιλολογίας κας Ν. Α. Αφανάσεβα. Στην πρώτη διαδικτυακή σύνδεση με το Κ.Π.Α.Π. στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος στις 28/03/2019, πραγματοποιήθηκαν δύο μαθήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων τα αντικείμενα συζήτησης υπήρξαν ποικίλα, από τα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης έως τα σύγχρονα μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα. Περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες διαδικτυακές συναντήσεις!

Общение без переводчика или на прямой связи Санкт-Петербург

Продолжается курс занятий по официальной программе педагогической практики студентов-магистрантов филологического факультета СПбГУ, кафедры русского языка как иностранного и методики его преподавания.
Свободное общение с педагогом, говорящим на русском языке, обсуждение актуальных животрепещущих проблем, потрясающих российское и греческое общество, воодушивили всех студентов Russian Word, уже принявших участие в этой программе.

Занятия проходят на базе университетской платформы Etutorium, позволяющей преподавателю не только общаться с учеником, но и показывать на уроке видео, слайды и весь необходимый для проведения занятия материал, специально разработанный и подготовленный к апробации сотрудником кафедры РКИ, доцентом, к.ф.н. Афанасьевой Н..

Все преподаватели искренне рады успехам своих учеников, демонстрирующих свои знания на высоком уровне и способных без остановки вести беседу исключительно на русском языке.

Благодарим организаторов программы и искренне ждем последущих курсов занятий, которые будут проходить уже на следующей неделе.
Медиацентр RW.

Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2019 14:09

Newsletter 17

Αγαπητοί φίλοι!

Το Κέντρο ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού Russian Word, με αφορμή την ολοκλήρωση της χειμερινής εξεταστικής περιόδου 2019, η οποία, αυτή τη φορά, διεξαγόταν ταυτόχρονα με τη Διεθνή Ολυμπιάδα ρωσικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης (Κ.Π.Α.Π.), εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως τους συντελεστές της. Ευχαριστούμε όλους τους σπουδαστές για την υποδειγματική συμμετοχή τους καθώς φυσικά και τους αξιότιμους συναδέλφους – καθηγητές ρωσικής γλώσσας για την άκρως επιτυχημένη και εποικοδομητική πολυετή συνεργασία μας.

Μπροστά μας έχουμε τις πολυπόθητες διακοπές. Αλλά προηγουμένως, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους σπουδαστές να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους: μια σειρά από δραστηριότητες, οι οποίες αποσκοπούν στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων θα παρέχει ουσιαστική βοήθεια ενόψει της επικείμενης θερινής εξεταστικής περιόδου 2019.

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων RW.

ΜΑΡΤΙΟΣ – πρόγραμμα διεθνούς πρακτικής άσκησης μεταπτυχιακών σπουδαστών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.
8-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – εβδομάδα εξάσκησης στην κατανόηση του προφορικού λόγου (аудирование).
15-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – εβδομάδα εξάσκησης στην παραγωγή προφορικού λόγου (говорение).
ΜΑΡΤΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ - έναρξη υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στη θερινή εξεταστική περίοδο 2019.

 
 
 

 

Αγαπητοί σπουδαστές του Russian Word!

Για την πιο εμπεριστατωμένη, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική ενασχόλησή σας με την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας, σας προτείνουμε να επωφεληθείτε από μια σειρά βιβλίων και βοηθημάτων, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του κέντρου μας και τα οποία προσφέρονται για εξωσχολική ανάγνωση. Η αφ’ εαυτού σας σφαιρική και πολύπλευρη προσέγγιση όσων διδάσκεστε στα όρια των μαθημάτων, θα σας επιτρέψει να διευρύνετε τις γνώσεις που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και θα συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση και εξέλιξη του επιπέδου σας γλωσσομάθειας. Τα βιβλία και τα βοηθήματα μπορείτε να προμηθεύεστε από τη γραμματεία του Russian Word.

Время читать: культурологические аспекты внеклассных занятий в стенах RW

Дорогие студенты RW!

Для полноформатного изучения русского языка предлагаем воспользоваться пособиями по внеклассному чтению, которые находятся в распоряжении нашего центра.
Комплексный подход позволит расширить аудиторно полученные знания и мотивировать к повышению своего уровня владением языком. Пособия современной русской прозы, адаптированные для иностранцев, можно приобрести в секретариате RW.

Russian Word: читай художественную литературу с пользой!

 

Πρακτική άσκηση φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης (Κ.Π.Α.Π.) στην έδρα του Διεθνούς Ρωσικού Ινστιτούτου του Κ.Π.Α.Π.

Αγαπητοί σπουδαστές!

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε, ότι στις 28 Μαρτίου 2019 αρχίζει το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης μεταπτυχιακών φοιτητών της ακαδημαϊκής έδρας Μεθοδολογίας της Διδασκαλίας της Ρωσικής ως Ξένης Γλώσσας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης (Κ.Π.Α.Π.). Το πρόγραμμα βασίζεται στη λογική της ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις διαθέσιμες εκπαιδευτικές πηγές σε συνάρτηση με την αποκόμιση κάθε δυνατού αμοιβαίου οφέλους των συμμετεχόντων σε αυτό.

Το συγκεκριμένο project πρακτικής άσκησης στη διδασκαλία της ρωσικής ως ξένης γλώσσας, εντασσόμενο αυτή τη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος «διαδικτυακή εκπαίδευση», δε διεξάγεται για πρώτη φορά στο Κέντρο μας.

Υπενθυμίζουμε, ότι, στο τρέχον εκπαιδευτικό έτος, παρόμοια πρακτική άσκηση, διάρκειας δύο εβδομάδων, πραγματοποίησαν μεταπτυχιακοί σπουδαστές του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου της Μόσχας . Αξίζει να σημειώσουμε, ότι τα μαθήματα που διεξάγονται με αφορμή την υλοποίηση αυτού του είδους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αφενός μεν αποτελούν μια πολύτιμη εμπειρία για τους αυριανούς καθηγητές που έχουν ως επιστημονικό αντικείμενο εξειδίκευσης τη διδασκαλία της ρωσικής ως ξένης γλώσσας αφετέρου δε δίνουν τη δυνατότητα στους δικούς μας ελληνόγλωσους μαθητές να δουλέψουν ατομικά «ενώπιος-ενωπίω» με έναν διδάσκοντα που δε γνωρίζει και δε μιλάει καθόλου τη μητρική τους γλώσσα (εν προκειμένω την ελληνική ) και συνάμα να μάθουν ακόμη περισσότερα για τη χώρα προέλευσης της διδασκόμενης ξένης γλώσσας.


Το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο είναι διαθέσιμο και στην οικεία ηλεκτρονική σελίδα του Κ.Π.Α.Π., περιλαμβάνει εγχειρίδια, εκπαιδευτικά βοηθήματα και οπτικοακουστικό υλικό. Η διδακτέα ύλη των μαθημάτων επικεντρώνεται σε γραμματικά φαινόμενα, τα οποία προκαλούν ιδιαίτερες δυσκολίες στους σπουδαστές μας, όπως π.χ. ενδεικτικά οι δομές επιτονισμού, οι ρηματικές όψεις καθώς επίσης και ιδιόμορφες περιπτώσεις σχηματισμού του ενικού και του πληθυντικού αριθμού των ουσιαστικών.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την εξαιρετικά εποικοδομητική εξ αποστάσεως «εκπαιδευτική συζήτηση» και καλούμε όλους, όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες επόμενες ενότητες των διαδικτυακών αυτών μαθημάτων να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη γραμματεία του Russian Word.

Педагогическая практика магистрантов филологичексого факультета Санкт-Петербургского государственного университета на базе Международного русского института СПбГУ (г. Салоники, Греция).

Уважаемые студенты!

Рады сообщить, что 28 марта 2019 года стартует программа педагогической практики студентов-магистрантов филологического факультета СПбГУ кафедры русского языка как иностранного и методики его преподавания, базирующаяся на идеологии открытых образовательных ресурсов в сочетании с сетевой организацией взаимодействия участников.

Данная практика в рамках концепта «сетевое обучение» уже является не первой для нашего центра. Напоминаем, что в этом учебном году двухнедельную очную практику проходили студенты-магистранты Российского нового университета (г.Москва). Подобные занятия являются как отличным стартовым толчком для будущих специалистов, так и представляют прекрасную возможность для наших грекоязычных студентов поработать в одной аудитории с преподавателем, не владеющим их родным языком (в данном случае- греческим), узнать новое о стране изучаемого ими языка. Методические материалы, доступные в локальной сети университета, будут включать в себя учебники, учебные пособия, видео- и аудиоматериалы. Материалы занятий будут базироваться на грамматических аспектах, вызывающих особые трудности у наших студентов, таких как типы интонационных конструкций, систематизация и закрепление навыков использования видов глаголов и глагольной категории в целом, и др..

Мы желаем всем участникам «учебного диалога» успеха и приглашаем всех студентов, желающих принять участие в следующем блоке занятий, записаться в секретариате RW.


Информация по телефону: 2310.220822.

Αγαπητοί σπουδαστές μας! Αγαπητοί συνάδελφοι!

Σας ενημερώνουμε, ότι έχει αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στις θερινές εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας της ρωσικής ως ξένης γλώσσας περιόδου 2019, οι οποίες θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη από 20 έως 23 Ιουνίου 2019. Οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία είναι λειψή χωρίς την έγκαιρη πιστοποίηση των αποκτούμενων γνώσεων. Η εμπέδωση της διδαχθείσας ύλης, η κάλυψη των γνωστικών κενών, το «τσεκάρισμα» του βαθμού ετοιμότητας των νοητικών ικανοτήτων και της ψυχολογικής ανθεκτικότητας σε καταστάσεις συναισθηματικής έντασης και πίεσης χρόνου που συναντώνται, λιγότερο ή περισσότερο, σε κάθε εξεταστική διαδικασία, η εξακρίβωση του επιπέδου γνώσης της γλώσσας και η τυπική επικύρωσή του με την απόκτηση ενός πολύτιμου τίτλου γλωσσομάθειας που χαίρει καθολικής επίσημης αναγνώρισης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό – όλα αυτά αποτελούν μια μοναδική δυνατότητα που παρέχει το Διεθνές Ρωσικό Ινστιτούτο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο λειτουργεί στην έδρα του Κέντρου ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού «Russian Word». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν την αίτηση συμμετοχής τους στις θερινές εξετάσεις 2019 στη γραμματεία του «Russian Word» έως 14 Ιουνίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 231 0220822 (Γραμματεία «Russian Word», ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 12:00 -22:00).

Γιατί θα δώσω εξετάσεις;

Πέρα από κάθε αμφιβολία, στο άκουσμα των λέξεων «εξετάσεις», «εξεταστική περίοδος», «πιστοποίηση» κανείς δεν «πετάει» από τη χαρά του ̇ ακόμη κι αν πρόκειται για εκείνον που έχει προετοιμαστεί στην εντέλεια. Και δεν είναι μυστικό ότι λίγοι μπορούν να «μπουν» σε εορταστική διάθεση είτε εν αναμονή των κάθε λογής εξετάσεων είτε ενόσω αυτές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ανεξαρτήτως του βαθμού δυσκολίας τους. Ο «κλασικός» τρόπος σκέψης ενός φοιτητή, συνήθως, λέει: «Οι εξετάσεις είναι μια μοναδική ευκαιρία να μάθω μέσα σε μερικές μόνο μέρες, έστω κάτι λίγο, για την πειθαρχία που απαιτεί η προετοιμασία μου και η συμμετοχή μου σε αυτές». Αλλά μήπως για το λόγο αυτό, τελικά, παρεξηγούμε – και μάλιστα αδίκως – τις εξετάσεις, έχοντας την τάση να τις παρομοιάζουμε με τον «μπαμπούλα» που αναγκάζει την καρδιά μας να χτυπάει πιο γρήγορα και πιο δυνατά;
Η δική μας απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι κατηγορηματικά «ναι», δεδομένου ότι σε ό, τι έχει να κάνει τουλάχιστον με τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας της ρωσικής ως ξένης γλώσσας, η μέθοδος «της τελευταίας στιγμής» έχει απορριφθεί από εμάς ερήμην της, ασυζητητί και συλλήβδην. Γιατί ο δικός μας σπουδαστής ήδη από το πρώτο μισό του εκπαιδευτικού έτους προετοιμαζόταν συστηματικά και με πρόγραμμα και συνεπώς τη συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου-εξακρίβωσης των γνώσεών του, σε καμία περίπτωση δεν την αντιλαμβάνεται και δε τη νιώθει ως μία ακόμα, συνηθισμένη, ψυχοφθόρα δοκιμασία εξετάσεων.

Γιατί μου χρειάζονται οι εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας της ρωσικής ως ξένης γλώσσας;

 • Γιατί με βοηθούν να οργανώσω και να συστηματοποιήσω τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις ιδιαίτερες δεξιότητες που απέκτησα κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
 • Γιατί μου δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσω και να καλύψω έγκαιρα τα κενά στις γνώσεις μου, ήδη ακόμα από το στάδιο της προετοιμασίας.
 • Γιατί με βοηθούν να αποκτήσω και να αναπτύξω, κατά την προετοιμασία ενόψει των εξετάσεων, δεξιότητες που σχετίζονται με τη δόμηση και τη συστηματοποίηση – οργάνωση της διδαχθείσας ύλης καθώς και με την αντίληψη του πραγματικά σημαντικού και της διάκρισης – διαλογής του από το δευτερεύον.
 • Γιατί η τριβή με τη δοκιμασία των εξετάσεων συμβάλλει στην εξοικείωσή μου με το φόβο και την αποτελεσματική διαχείριση του «μη παραγωγικού» άγχους, τα οποία αποτελούν όχι μόνο ανασταλτικό παράγοντα για την καλή απόδοσή μου στις εξετάσεις αλλά και σοβαρό εμπόδιο γενικά στη ζωή μου.
 • Γιατί έχω τη δυνατότητα να αποκτήσω ένα τίτλο γλωσσομάθειας επίσημα και καθολικά αναγνωρισμένο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Και να έχετε πάντα στο μυαλό σας: Οι εξετάσεις είναι απλώς ένας από τους τρόπους για την εξακρίβωση του βαθμού και της ποιότητας των γνώσεων σας ενώ στόχος του καθηγητή-συνεργάτη σας είναι να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτή τη δοκιμασία με ελάχιστες και ανεπαίσθητες απώλειες.

Παραμείνετε σε ετοιμότητα και μην αγχώνεστε! Η επιτυχία είναι ήδη κοντά!

Подача заявлений на участие в летней тестовой сессии по РКИ-2019

Дорогие друзья!

Стартует приём заявок на участие в летней сессии-2019 по РКИ, которая состоится в Салониках с 20 по 23 июня 2019г. Любой образовательный процесс неполноценен без своевременной аттестации знаний. Закрепить пройденный материал, восполнить пробелы, проверить свои моральные и умственные способности в экзаменационных рамках, подтвердить уровень и получить официально признанный на всей территории Греции сертификат – уникальная возможность, которую предоставляет Международный русский институт СПбГУ, действующий на базе центра русского языка и культуры Russian Word. Подать заявление можно в секретариате RW до конца мая 2019г. Более подробная информация по тел. 2310220822.

Зачем я сдаю экзамен?

«Экзамен», «тестовая сессия», «аттестация» – очевидно не самые радужные эмоции вызывает этот набор формулировок у любого, даже самого подготовленного студента. Немногие могут похвастаться праздничным настроением в этот период. Студенческая мудрость гласит: экзамен – единственная возможность студента за несколько дней узнать хоть что-то о сдаваемой дисциплине. Быть может именно потому это незаслуженно оговоренное мероприятие заставляет биться сердце чаще?

Уверены, постольку поскольку в случае с экзаменом по русскому языку как иностранному подобный метод заочно провален наш студент планомерно готовился в течение полугода и не воспринимает данный срез знаний как очередное испытание.

Зачем мне экзамен по РКИ?

 • Систематизация полученных в течение учебного процесса знаний и умений.
 • Возможность выявления и своевременного восполнения «пробелов» при подготовке.
 • Приобретение навыков структурирования, систематизации, выделения главного в процессе подготовки.
 • Экзаменационная пора помогает в выработке иммунитета к страху, мешающему как в процессе ответа на экзамене, так и в жизни в целом.
 • Возможность получения сертификата, признающегося на всей территории Греции и во всем мире.

И помните, экзамен – это лишь один из способов проверки знаний, а цель преподавателя – помочь вам преодолеть этот этап с наименьшими потерями.
Не волнуйтесь и будьте бдительны – успех уже рядом!

 

Уровень/Стоимость тестирования
Επίπεδο/Κόστος της Εξέτασης
Уровень ТЭУ (А1) 110€
Επίπεδο: Εξέταση του στοιχειώδους επιπέδου (Α1)
Уровень ТБУ (А2)           115€
Επίπεδο: Εξέταση του βασικού επιπέδου (Α2)
Уровень ТРКИ-1 (В1)     140€<
Επίπεδο: Εξέταση της ρωσικής ως ξένης γλώσσας – TORFL-1)/ Β1
Уровень ТРКИ-2 (В2)     160€
Επίπεδο: Εξέταση της ρωσικής ως ξένης γλώσσας – TORFL-2)/ Β2
Уровень ТРКИ-3 (С1)     170€
Επίπεδο: Εξέταση της ρωσικής ως ξένης γλώσσας – TORFL-3)/ C1
Уровень ТРКИ-4 (С2)     190€
Επίπεδο: Εξέταση της ρωσικής ως ξένης γλώσσας – TORFL-4)/ C2

Ближайшие тестовые сессии
Προσεχής Εξεταστική Περίοδος

Дата
Ημερομηνία
Подробную информацию о порядке регистрации на экзамен, сроках и способах оплаты
можно получить по телефону +30.2310.220822.
 
Часы работы Методического кабинета на базе Всегреческой ассоциации преподавателей русского языка и литературы: с 12.00 до 20.00 (каждый четверг).
20-21-22-23 июня 2019г.
20-21-22-23 Ιουνίου 2019
 
 
 
 
Секретариат центра Russian Word работает ежедневно с 12.00 до 22.00.
Наш адрес: ул. Эфникис Аминис 9 & Тсимиски.
Добро пожаловать!
 
 
Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2019 19:22

Newsletter 16

Αγαπητοί φίλοι!

Το Κέντρο ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού Russian Word, με αφορμή την ολοκλήρωση της χειμερινής εξεταστικής περιόδου 2019, η οποία, αυτή τη φορά, διεξαγόταν ταυτόχρονα με τη Διεθνή Ολυμπιάδα ρωσικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης (Κ.Π.Α.Π.), εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως τους συντελεστές της. Ευχαριστούμε όλους τους σπουδαστές για την υποδειγματική συμμετοχή τους καθώς φυσικά και τους αξιότιμους συναδέλφους – καθηγητές ρωσικής γλώσσας για την άκρως επιτυχημένη και εποικοδομητική πολυετή συνεργασία μας. Επιπλέον, επιθυμούμε να Σας ενημερώσουμε, ότι η απονομή των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας στους επιτυχόντες, καθώς επίσης και η βράβευση των νικητών και η προσφορά πιστοποιητικών συμμετοχής σε όλους τους φιναλίστ της Διεθνούς Ολυμπιάδας θα λάβoυν χώρα την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα τελετών του The MET HOTEL Thessaloniki, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Εκδοτών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Την εκδήλωση προγραμματίζεται να τιμήσει με την αυτοπρόσωπη παρουσία του επίσημος εκπρόσωπος του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

Εγγραφές για τη συμμετοχή στη τελετή απονομής: 13.00-14.30 (περίπτερο Russian Word)

Ώρα έναρξης τελετής βράβευσης: 15.30 (αίθουσα Zephyros)

Ώρες λειτουργίας ρωσικού περιπτέρου: 10.00- 18.00

Θα χαρούμε να Σας δούμε από κοντά για να μοιραστούμε μαζί Σας τη χαρά της επιτυχίας!

 
 
 

GDPR COMPLIANCE UNDER CONSTRUCTION

Επικοινωνία

Η γραμματεία θα λειτουργεί καθημερινά από τη 1/9 και ώρες 11.00-21.30

 • Διευθ: Εθν. Αμύνης 9 & Τσιμισκή 131, Θεσσαλονίκη
 • Τηλ: 2310220822
 • Email: russianwordgr@gmail.com
 • Κιν: 6977719201

Facebook

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…