Στην αφετηρία μιας ακόμη καινούργιας φάσης της, η γεμάτη με προοπτικές δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στον όμιλο επιχειρήσεων Holding Mouzenidis Group, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Russian Word έχει αρχίσει να ανεβάζει, με το συνήθη τρόπο, «στροφές».

Η χειμερινή περίοδος των μαθημάτων που απευθύνονται σε όσους εργάζονται στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού θα «ανοίξει», παραδοσιακά, στους άνετους χώρους της «Αίθουσας Νερού» των εγκαταστάσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται στο πλαίσιο των βασικών αρχών μιας εκπαιδευτικής μεθοδολογίας που ήδη από καιρό έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται από το Russian Word. Ωστόσο ο χρόνος θα τρέχει, πάντα, αδιάκοπα εμπρός: καινοτομίες που αφορούν τα σχήματα και τις μορφές διδασκαλίας, νεωτερισμοί στο μεθοδολογικό υλικό, καθώς και εναλλακτικές τεχνικές που «προσαρτώνται» αποτελεσματικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Χρόνο με το χρόνο, στους τουρίστες που καταφθάνουν από τη Ρωσία, μπορείς ευανάγνωστα να διακρίνεις την ολοένα και πιο «ζωηρή» απαιτητικότητά τους για το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών στον εν γένει χώρο του τουρισμού και για την ικανοποίηση της «αξίωσής» τους να λαμβάνουν άρτιες, ουσιαστικές και λεπτομερείς πληροφορίες για οποιοδήποτε ζήτημα εμπίπτει, ενδεχομένως, στον κύκλο των ενδιαφερόντων τους, ιδιαίτερα δε κατά την περίοδο των πολυαναμενόμενων διακοπών τους. Και η ανταπόκριση σε αυτού του είδους τις υψηλές απαιτήσεις και αξιώσεις τελεί σε άμεση συνάρτηση με το βαθμό γνώσης της ρωσικής γλώσσας από όλους ανεξαιρέτως τους εμπλεκόμενους στον ευρύτατο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.

Είμαστε ευτυχείς να υποδεχόμαστε και να καλωσορίζουμε όλους, όσοι εμπιστεύτηκαν στους καθηγητές του Κέντρου μας τη μετουσίωση σε πραγματικότητα της επιθυμίας τους να «ανέβουν επίπεδο» στην επαγγελματική τους κατάρτιση και επάρκεια.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο χορηγό των μαθημάτων, στον όμιλο επιχειρήσεων Holding Mouzenidis Group, με τον οποίο από κοινού, για έξι συναπτά έτη, δίνουμε σάρκα και οστά σε τούτο τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό. Ευχόμαστε και πάλι σε όλους, όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, δύναμη και καλή επιτυχία!

16/10/2018.

УСПЕХ В ЗОНЕ КОМФОРТА: 11-ЫЙ КУРС ПО РКИ ДЛЯ РАБОТНИКОВ СЕРВИСА И ТУРИЗМА НА БАЗЕ МЭРИИ Г. САЛОНИКИ

Новый созидательный этап перспективного сотрудничества Holding Mouzenidis Group, мэрии г.Салоники и Russian Word набирает свои обороты в привычном режиме.

Учебный семестр для работников сервиса и туризма традиционно начат в комфортабельных аудиториях Αίθουσα Νερού мэрии г. Салоники. Образовательная программа базируются на уже сложившейся методике Russian Word. Однако, время идет вперед: инновации коснулись и форм преподавания, и методического материала и косвенных приемов, сопутствующих учебному процессу. Российские туристы с каждым годом все более требовательны к уровню сервиса в целом и к возможности получения грамотной, взвешенной, развернутой информации по любому интересующему их вопросу в период долгожданного отпуска в частности. А это напрямую зависит от степени владения русским языком представителями всех служб туристического бизнеса.

Мы рады приветствовать всех, кто реализацию своих стремлений повысить уровень профессиональной компетенции доверил преподавателям нашего центра.

Мы благодарим основного и бессменного спонсора курсов - компанию Holding Mouzenidis Group, совместно с которой уже 6 год подряд мы успешно реализовываем данный образовательный проект.

Желаем вновь прибывшим студентам терпения и успехов!

16/10/2018.

 

«Χάνεται στη ροή του χρόνου μόνο εκείνο που είναι περιττό και για το λόγο αυτό ξεφλουδίζεται από το συμπαγή κόκκο της ζωής και είναι, συνεπώς, εκείνο που της ζωής δεν της αξίζει». (В. Μπελίνσκι)

Έφτασε, λοιπόν, εκείνη η μεγάλη μέρα, η δική σας μέρα!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία της επικείμενης απονομής των πιστοποιητικών στους επιτυχόντες της θερινής εξεταστικής περιόδου για την πιστοποίηση του επιπέδου γνώσης της ρωσικής ως ξένης γλώσσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20/10/2018 στο Κέντρο ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού «Russian Word» (Εθνικής Αμύνης 9, Θεσσαλονίκη) και θα ξεκινήσει στις 12.00.

 

Η επιτυχής ολοκλήρωση της 5ης κατά αδιάκοπη σειρά εξεταστικής περιόδου δεν είναι αποτέλεσμα που έρχεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι ο καρπός τριετούς συστηματικής και εντατικής δουλειάς, πρωτίστως, με τους ίδιους μας τους εαυτούς, δουλειάς πάνω στη δική μας προσωπικότητα, είναι η φυσική εξέλιξη μιας τριετούςδιαδρομής εδραίωσης, σύσφιγξης και ενίσχυσης των νέων σχέσεων συνεργασίας μας με το αρμόδιο για τις εξετάσεις στη γλώσσα Εξεταστικό Κέντρο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, τουτέστιν η γέννηση ενός αξιόπιστου και αμοιβαία επωφελούς δεσμού.

Ήδη από καιρό, οι ποιοτικοί δείκτες μετεξελίχθηκαν σε ποσοτικούς, συμπληρώνοντας αμοιβαία ο ένας τον άλλο, χρόνο με το χρόνο. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον εκείνων που επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους στη ρωσική γλώσσα, μαρτυρούν, αναμφίβολα, οι ίδιοι αριθμοί: από τους 133 συμμετέχοντες στη θερινή εξεταστική περίοδο 2016 φτάσαμε τους 341 στην τελευταία του Ιουνίου 2018.

Ο χρόνος για εμάς δεν είναι μια αβεβαιότητα που ξεγλιστράει μακριά και χάνεται. Είναι το κεφάλαιό μας. Με σύστημα, υπομονή και συνέπεια φέρουμε εις πέρας τις αποστολές που θέτουμε, ώστε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα να μη μας υποχρεώνει σε αέναη αναμονή και η επιτυχία που κατορθώθηκε, συναισθανόμενη σήμερα το ρόλο της, να μας ωθεί σε νέες κατακτήσεις.

Εύστοχα και περιεκτικά τα λόγια του Β. Μπελίνσκι: «Χάνεται στη ροή του χρόνου μόνο εκείνο που είναι περιττό και για το λόγο αυτό ξεφλουδίζεται από το συμπαγή κόκκο της ζωής και είναι, συνεπώς, εκείνο που της ζωής δεν της αξίζει». Στρατηγική, σχεδιασμός, επένδυση είναι η εγγυημένη συνταγή για την επιτυχία. Ο δικός μας συμπαγής κόκκος βρίσκεται στην επιτυχία της ομάδας, η οποία αποτελεί το θεμέλιο λίθο του μηχανισμού αποτελεσματικότητας και της ευόδωσης των στόχων μας.

Για την παραλαβή των πιστοποιητικών παρακαλείσθε να έχετε υπ’ όψιν Σας τα εξής:

Για την αυτοπρόσωπη παραλαβή του πιστοποιητικού από τον ίδιο τον επιτυχόντα – δικαιούχο απαιτείται η επίδειξη του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητάς του ή οποιουδήποτε άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο να προκύπτει με σαφήνεια η ταυτότητά του (π.χ. διαβατήριο, πιστοποιητικό γέννησης). Σε περίπτωση που το πιστοποιητικό παραληφθεί δια λογαριασμό του επιτυχόντα από τρίτο πρόσωπο, το τελευταίο δέον να είναι εφοδιασμένο με σχετική προς τούτο εξουσιοδότηση, θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος-επιτυχόντα από αρμόδια Αρχή η Υπηρεσία. Υπόδειγμα της εν λόγω εξουσιοδότησης μπορείτε να προμηθεύστε από τη γραμματεία του κέντρου μας.

«Гибнет в потоке времени только то, что лишено крепкого зерна жизни и что, следовательно, жизни не стоит».
(В. Белинский)

Вот пришел тот час, ваш звездный час!

Спешим сообщить о приближающейся дате вручения сертификатов о прохождении тестирования по итогам летней тестовой сессии по РКИ. Мероприятие пройдет 20/10/2018 в Центре русского языка и культуры Russian Word и начнётся в 12.00.

5 сессий подряд – результат не одночасный. Это 3 года работы над собой (личностного роста), укрепления и вывода на новый партнерский уровень отношений с центром языкового тестирования СПбГУ, а значит, создание исключительно надежного взаимообогащающего продукта.

Качественные показатели давно переросли в количественные, ежегодно взаимно друг друга дополняя. О возрастающем интересе сертифицировать свои знания наглядно свидетельствуют цифры: от 133 желающих в летнюю сессию 2016 года до 341 в сессию 2018 г.

Время для нас – не ускользающая вдаль неизвестность. Это наш капитал. Мы структурно и последовательно решаем поставленные задачи, чтобы результат не заставил себя ждать бесконечно, а успех, сознавая свою роль сегодня, стимулировал нас к новым победам.

Емко сказал В.Белинский: «Гибнет в потоке времени только то, что лишено крепкого зерна жизни и что, следовательно, жизни не стоит». Стратегии, планирование, капиталовложения – серьезная заявка на успех. Наше крепкое зерно – в успехе команды, что и есть основа механизма эффективности и результата.

Внимание!

При получении просьба иметь при себе удостоверение личности/иной документ, подтверждающий личность сдававшего (свидетельство о рождении), либо заверенную доверенность (если сдававший не может явиться лично). Образец доверенности можно получить в нашем секретариате.

Медиацентр RW.

 

Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2018 10:51

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΧΟΡΟ!

Ακριβώς πριν από 1 μήνα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το εξαιρετικά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο φεστιβάλ «Η Μέρα με τα Χρώματα». Και υπήρξε αυτή η γιορτή, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ένα non stop, ξέφρενο, πολύχρωμο «μπογιάτισμα» της διάθεσής μας. Μια αληθινή έκρηξη συναισθημάτων και, φυσικά, χρωμάτων, σε μια ατέρμονη ποικιλία τόνων βασικών αλλά κι αποχρώσεων, φωτοσκίασης αλλά κι αντίθεσης, ζωηράδας αλλά κι απαλότητας. Το χρώμα «οδηγούσε» το χορό κι αυτό του έδινε ρυθμό και παλμό! Ένα χορό μοναδικό, που ξεχείλιζε από ενέργεια ανεξάντλητη. Και είναι η ενέργεια αυτή η ίδια η ζωή μας που ο καθένας μας οφείλει απέναντι στον εαυτό του να γίνει, το δίχως άλλο, ο μόνος και πραγματικός αφέντης της, χρωματίζοντάς την αυτός ο ίδιος μόνο και με χρώματα που θα ‘ναι της δικής του, αποκλειστικά, επιλογής. Σε τούτη την αισιόδοξη διάθεση έκανε μακροβούτι και η δική μας νεανική ομάδα του Russian Word. Χρώματα φωτεινά και ζωηρά, η χαρά, η ανεμελιά κι η ευτυχία ζωγραφισμένες στα πρόσωπα, παιχνίδια διαδραστικά, συνεντεύξεις, παρουσιαστές από το εξαιρετικά δημοφιλές «Zoo rаdio», χορός ασταμάτητος υπό τους ζωντανούς ήχους του γνωστού συγκροτήματος «Mydio», χορός ασταμάτητος υπό τους ζωντανούς ήχους του γνωστού συγκροτήματος «My excuse band», κορυφαία pop hits και, τελικά, ένα μεγαλόφωνο, ζωντανό, ενθουσιώδες «Γεια!» στην ίδια τη ζωή! Γιατί είναι εκείνη που μας μαθαίνει να πολεμάμε και να μην τα παρατάμε, να αγαπάμε και να συγχωρούμε, να πιστεύουμε και να ελπίζουμε! Γιατί, εν τέλει, είναι αυτή που για κάποιο λόγο μας έφερε κοντά και μας έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούμε! Κι απλώς, χάρη σ’ αυτή, συνεχίζουμε να είμαστε χαρούμενοι μαζί, αποτελώντας όλοι μαζί, εσείς κι εμείς, ένα «εκρηκτικό μείγμα» δημιουργικότητας, μια αλάνθαστη συνταγή επιτυχίας!

Πιάσε τον παλμό της ζωής μαζί με το Russian Word!

БАЛОМ ПРАВИТ ЦВЕТ!

Ровно месяц назад в Салониках состоялся ставший популярным во всем мире Фестиваль Красок. Это было в прямом и переносном смыслах радужное всецветие настроения, разрушающее все стереотипы о двухцветной зебре-жизни. Фейерверк чувств, эмоций, и, конечно же, цвета, во всем его бесконечном разнообразии – тонов и полутонов, светотеней и контрастов, яркости и нежности. Цвет правил балом! Балом экстраординарным, наполненным безудержной энергией. А она, энергия, и есть жизнь. И каждый из нас должен непременно стать полноправным хозяином своей жизни, раскрасив ее исключительно по-своему. В радужное настроение праздника окунулась и наша молодежная команда Russian Word. Яркие краски, счастье на лицах, интерактивные игры, интервью, ведущие популярного «Zoo rаdio», танцы под живую музыку популярной группы «My Εxcuse», популярные поп-хиты и финальный салют – жизнь! И именно она учит нас бороться и не сдаваться, любить и прощать, верить и надеяться! И именно она познакомила нас с вами, и только благодаря ей мы по-прежнему вместе – счастливые и успешные!

Держи руку на пульсе жизни – вместе с RW!

ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ...

Η σκέψη είναι η υλική βάση, η επιτυχία το ορθολογιστικό αποτέλεσμα!

Συνέντευξη με τους πρώτους σπουδαστές του Διεθνούς Ρωσικού Ινστιτούτου του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης Όλγα Παπαδοπούλου και Γεώργιο Σισμανίδη.

Οι Έλληνες πρωτοετείς σπουδαστές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, οι οποίοι κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για την εισαγωγή τους στο εν λόγω Α.Ε.Ι. μέσω του Διεθνές Ρωσικού Ινστιτούτου του τελευταίου, μίλησαν στη Διαδικτυακή Ενημερωτική Πύλη του Russian Word, για ποιον ακριβώς λόγο επέλεξαν τη Ρωσία για τις σπουδές τους καθώς και για την έως σήμερα πορεία της προσαρμογής τους στις νέες συνθήκες.

Ήδη από τις αρχές του 2018 στο Διεθνές Ρωσικό Ινστιτούτο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, κατατέθηκαν πέντε αιτήσεις για τη χορήγηση της υποτροφίας που προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες εν συνεχεία έγιναν δεκτές για να εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή και, εν τέλει, εγκρίθηκαν, αναγνωρίζοντας σε όλους τους υποψηφίους το δικαίωμα να συμμετέχουν στον ανοιχτό διαγωνισμό ανάμεσα σε αλλοδαπούς, σε πρόσωπα, στερούμενα ιθαγένειας, καθώς και Ρώσους ομογενείς που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό. «Έπαθλο» του συγκεκριμένου διαγωνισμού η χορήγηση κρατικής πλήρους υποτροφίας για την πραγματοποίηση σπουδών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Το τμήμα διεθνούς συνεργασίας "EDU-RUSSIA-RW" του Russian Word (με έδρα τη Θεσσαλονίκη/Ελλάδα) από την πλευρά του, συνέδραμε τους υποψήφιους σπουδαστές στη συγκέντρωση, τη συμπλήρωση και την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, στη συγγραφή μίας σύντομης έκθεσης ιδεών (essay) και των απαραίτητων συνοδευτικών επιστολών καθώς επίσης και στην ετοιμασία του συνολικού φακέλου του κάθε υποψηφίου. Βάσει δε των τελικών αποτελεσμάτων, σε άπαντες τους πέντε σπουδαστές που κατέθεσαν τη σχετική αίτηση, «έπεσε ο τυχερός λαχνός» και σήμερα, εμπνέοντας με το παράδειγμά τους και άλλα παιδιά, θέτουν νέους στόχους και χαράσσουν πορεία προς ένα καινούργιο όνειρο.

Ήδη από καιρό δέχτηκαν τα συγχαρητήρια για τη μοναδική επιτυχία τους και σήμερα είναι πρωτοετείς φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης. Το τμήμα διεθνούς συνεργασίας "EDU-RUSSIA-RW" του Russian Word και το Διεθνές Ρωσικό Ινστιτούτο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, κρατώντας για τον εαυτό τους το ρόλο του επιβλέποντα των παιδιών αυτών, των οποίων την πορεία είχαν εξαρχής υπό τη διαρκή εναγώνια παρακολούθηση και έγνοια τους, επικοινώνησαν με τους δύο από τους πέντε τυχερούς σπουδαστές, για να μπορέσουν καταλάβουν, πόσο «γλυκιά» τους φάνηκε, τελικά, η επιτυχία αυτή.

Γιατί πήρατε την απόφαση να φύγετε για σπουδές στη Ρωσία και όχι σε κάποια άλλη χώρα;

Γιώργος: Για απόλυτα ευνόητους λόγους. Η Ρωσία είναι χώρα με λαμπρό μέλλον και μεγάλες δυνατότητες

Όλγα: Το καλοκαίρι του προηγούμενου έτους το κέντρο ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού Russian Word διοργάνωσε εκπαιδευτικό ταξίδι σε δύο ρωσικά πανεπιστήμια. Αυτό το ταξίδι στάθηκε η αφορμή μιας καθόλα ουσιαστικής γνωριμίας μου με τον κόσμο της ρωσικής γλώσσας και το σύστημα της ανώτατης εκπαίδευσης στη Ρωσία. Με απορρόφησε η σκέψη του μοναδικού ρωσικού πολιτισμού, με ενθουσίασε ο τρόπος ζωής των Ρώσων και φυσικά με συνεπήρε η ιδέα να συνεχίσω τις σπουδές μου στη χώρα αυτή. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξαν φυσικά και οι ρωσικές ρίζες των γονιών μου.

Τι σκεφτήκατε, όταν μάθατε, ότι περάσατε με επιτυχία το διαγωνισμό και αποκτήσατε το δικαίωμα να πραγματοποιήσετε τις σπουδές σας με την υποτροφία που προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας;

Γιώργος: Η χαρά μου υπήρξε απερίγραπτη και δεν έβλεπα την ώρα να μπω στο αεροπλάνο και να ξεκινήσω για τις σπουδές μου.

Όλγα: Μου ήταν αδύνατο να το πιστέψω. Ήταν το όνειρο, το οποίο έπαιρνε, τελικά, σάρκα και οστά.

Ποιες ήταν οι πρώτες εντυπώσεις σας από το πανεπιστήμιο, από τους καθηγητές;

Γιώργος: Εξεπλάγην, ευχάριστα φυσικά, από την ομορφιά του πανεπιστημίου. Ως προς τους καθηγητές, αυτοί με εξέπληξαν και με χαροποίησαν ακόμη περισσότερο: Επιδεικνύουν έμπρακτα μεγάλη προσοχή προς τους σπουδαστές και οποιοδήποτε ζήτημα επιλύεται εύκολα και απλά.

Όλγα: Το ανεπανάληπτα μοναδικό κτίριο του πανεπιστημίου μου έκανε εξαιρετικά ζωηρή εντύπωση. Οι καθηγητές αποδείχθηκαν πολύ φιλικοί και καλοπροαίρετοι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να σε υποστηρίξουν και να σε συνδράμουν σε οποιαδήποτε κατάσταση και όχι μόνο σε ζητήματα καθαρά εκπαιδευτικά.

Ποια είναι τα προγράμματα σπουδών που επιλέξατε και ποια μαθήματα διδάσκεστε σε αυτό το εξάμηνο;

Γιώργος: Εγώ επέλεξα την κατεύθυνση «Πολιτικές Επιστήμες». Διδασκόμαστε ξένες γλώσσες, Πολιτική Ανθρωπολογία, Επιστήμη της Πληροφόρησης, Ιστορία των Πολιτικών Επιστημών, Ιστορία Πολιτικών Θεωριών, Κοινωνιολογία, Θρησκειολογία, Πολιτισμική Θεωρία.

Όλγα: Το δικό μου αντικείμενο είναι η Βιολογία και σπουδάζω στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού.

Ποιο μάθημα Σας αρέσει περισσότερο; Τι δυσκολίες παρουσιάζει;

Γιώργος: Περισσότερο μου αρέσει η Κοινωνιολογία. Το πλέον δύσκολο επιστημονικό πεδίο, ωστόσο, σε αυτή τη φάση των σπουδών είναι η «Πολιτική Ανθρωπολογία»

Όλγα: Πολλά μαθήματα της ειδικότητάς μου: Μοριακή Βιολογία, Μικροβιολογία κ.α. Η δική μου διπλωματική εργασία θα έχει ως αντικείμενο ζητήματα που σχετίζονται με τη μικροβιολογία. Ιδιαίτερες δυσκολίες δε συναντάω σε αυτό. Ωστόσο, όλα τα αντικείμενα απαιτούν τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια.

Πείτε μας για τις συνθήκες στη φοιτητική εστία. Από ποιες χώρες είναι οι σπουδαστές που γνωριστήκατε και κάνετε παρέα;

Γιώργος: Με την εστία στάθηκα τυχερός. Η πτέρυγα, στην οποία μένω, έχει δωμάτια ευρύχωρα και με ανέσεις. Μαζί μου μένουν ακόμη τρεις σπουδαστές από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Τουρκία

Όλγα: Μπορώ να πω, ότι ήμουν πολύ τυχερή. Μένω σε ένα πανέμορφο και άνετο δωμάτιο, πρόσφατα ανακαινισμένο. Οι συγκάτοικοί μου είναι κοπέλες από το Καζαχστάν, το Ισραήλ και το Τουρκμενιστάν.

Συναντάτε δυσκολίες με τη ρωσική γλώσσα και πως τις αντιμετωπίζετε;

Γιώργος: Ιδιαίτερες δυσκολίες με τη ρωσική γλώσσα ακόμη δεν ανέκυψαν, ωστόσο πρέπει να συνηθίσω στην επιστημονική γλώσσα των παρακολουθήσεων.

Όλγα: Αν και η μητέρα μου γνωρίζει τη ρωσική γλώσσα, στις πρώτες παρακολουθήσεις λιγάκι δυσκολεύτηκα. Ωστόσο μέρα με τη μέρα και καταλαβαίνω και μιλάω καλύτερα. Σε αυτό βοηθάει πολύ η καθημερινή ζωντανή επικοινωνία με φυσικούς ομιλητές της ρωσικής γλώσσας. Πολύ βοηθητικό είναι, επίσης, το να ακούς ρωσική μουσική.

Ποιο μέρος της πόλης είναι το αγαπημένο σας και γιατί;

Γιώργος: Αγαπημένο μου μέρος είναι το Ερμιτάζ. Είναι μέρος πολυσύχναστο και προς αργά το βράδυ απίστευτα ατμοσφαιρικό

Όλγα: Ακόμη αγαπημένα μέρη δεν έχω. Σ’ αυτή την πόλη όλα είναι υπέροχα!

Ποιους θα θέλατε να ευχαριστήσετε για την ευκαιρία και τη δυνατότητα που σας δόθηκε να σπουδάσετε σε ένα από τα πιο σπουδαία πανεπιστήμια της Ρωσίας;

Γιώργος: Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, όσοι είχαν συμμετοχή στην εισαγωγή μου στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης: τους γονείς μου, την επικεφαλής της Πανσλαβικής Ένωσης της Ελλάδας Ναταλία Σαπάροβα, τoυς καθηγητές και τους συνεργάτες του Κέντρου ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού Russian Word, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την προετοιμασία των απαιτούμενων δικαιολογητικών, καθώς επίσης τους συνεργάτες και τους υπεύθυνους του Διεθνούς Ρωσικού Ινστιτούτου του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

Όλγα: Πιστεύω, ότι τέτοιου είδους ευκαιρίες σου παρουσιάζονται μια φορά στη ζωή. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω το κέντρο Russian Word και προσωπικά τη διευθύντριά του Τ.Μ. Ζουραβλιόβα, η οποία έδωσε σε όλους εμάς αυτή την καταπληκτική ευκαιρία. Ωστόσο, χωρίς την υποστήριξη και τη συνδρομή του εκτελούντος χρέη διευθυντή του Εξεταστικού Κέντρου που είναι αρμόδιο για τις εξετάσεις στη γλώσσα του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης κου Ν.Β. Πτιούσκιν, το δικό μου όνειρο – όνειρο, επίσης και των άλλων τεσσάρων παιδιών, ενδεχομένως να έμενε απραγματοποίητο.

Τι θα ευχόσασταν σε άλλους Έλληνες σπουδαστές, που βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα της επιλογής εκπαιδευτικού ιδρύματος για τη συνέχιση των σπουδών τους;

Γιώργος: Εύχομαι, ειλικρινά, σε όλους τους Έλληνες να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες της ρωσικής ανώτατης εκπαίδευσης. Τους εύχομαι, επίσης, καλή επιτυχία στον εισιτήριο διαγωνισμό και να συνεχίσουν τις σπουδές τους μόνο στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης

Όλγα: Θεωρώ, ότι αν αγαπούν το ρωσικό πολιτισμό, τη σπουδαία και μακραίωνη ιστορία της Ρωσίας, την πλούσια γλώσσα της, τότε η Ρωσία και η Αγία Πετρούπολη είναι η μοναδική επιλογή για τη συνέχιση ή για την αρχή των σπουδών τους. Το βασικότερο είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Δώστε την ευκαιρία στη ρωσική εκπαίδευση να καλλιεργήσει και να μεγαλώσει μέσα σας αυτή την αγάπη.

Από την πλευρά μας εκφράζουμε, για μια ακόμη φορά, τα συγχαρητήριά μας και στους πέντε Έλληνες σπουδαστές για την επιτυχία τους στο διαγωνισμό, ο οποίος τους έδωσε το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης με πλήρη υποτροφία του κρατικού προϋπολογισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα ακόλουθα προγράμματα:

1. Γκουλέτα Ευαγγελία (Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις / Μεταπτυχιακές Σπουδές).
2. Γκέγκα Μαρία Άννα (Τουριστικές Σπουδές / Μεταπτυχιακές Σπουδές)
3. Παπαδοπούλου Όλγα (Χημεία / Βιολογία / Μεταπτυχιακές Σπουδές)
4. Κωνσταντώνη Φανουρία Ελένη (Γλωσσολογία / Μεταπτυχιακές Σπουδές).
5. Σισμανίδης Γεώργιο (Πολιτικές Επιστήμες / Προπτυχιακές Σπουδές και Ειδικότητα)

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία στην υλοποίηση των στόχων τους!
Медиацентр RW, 09/2018.

ОТ МЕЧТЫ К МЕЧТЕ...

Мысли – материальны, успех – рационален!

Интервью с первыми студентами Международного русского института СПбГУ – Ольгой Пападопулу и Георгием Сисманидисом.

Греческие студенты 1-го курса бакалавриата и магистратуры Санкт-Петербургского государственного университета, подавшие документы на поступление в вуз через Международный русский институт СПбГУ, рассказали Медиацентру Russian Word о том, почему они выбрали именно Россию и как проходит адаптация к новым условиям.

С начала 2018 года в Международный русский инстититут СПбГУ поступило 5 заявок на соискание стипендий из средств федерального бюджета Российской Федерации, принятых впоследствии на рассмотрение приемной комиссией и одобренных с точки зрения права всех кандидатов участвовать в открытом конкурсе среди иностранных граждан, лиц без гражданства и соотечественников, проживающих за рубежом, на получение государственных стипендий для обучения в Санкт-Петербургском государственном университете. Отдел международного сотрудничества "EDU-RUSSIA-RW" (г.Салоники, Греция), со своей стороны, оказал поддержку всем абитуриентам в оформлении и подаче необходимых документов, эссе и мотивационных писем, а также составлении портфолио абитуриента. По итогам отбора все 5 заявленных студентов вытянули счастливый билет и теперь, вдохновляя своим примером других ребят, ставят новые цели и идут к новой мечте.

Еще недавно они принимали поздравления с фееричным успехом, а сегодня – это студенты-первокурсники вуза. Отдел международного сотрудничества "EDU-RUSSIA-RW" и Международный русский институт СПбГУ, взяв на себя роль куратора своих подопечных, связались с двумя из пяти счастливчиков, чтобы выяснить, так ли сладок мед, каким казался.

Почему вы решили поехать учиться в Россию, а не в другую страну?

Георгий: Всё очень понятно: Россия – это страна с великим будущим и возможностями.

Ольга: Летом прошлого года Центр русского языка и культуры Russian Word организовал учебную поездку в два российских университета. Эта поездка стала моим сознательным знакомством с миром русского языка и системой высшего образования в России. Меня поглотили размышления о неповторимой русской культуре, стиле жизни россиян, а также о продолжении образования в России. Большую роль в этом сыграли и русские корни моих родителей.

О чём вы подумали, когда узнали, что прошли по конкурсу на обучение за счёт госбюджета?

Георгий: Моей радости не было предела, я не мог дождаться, когда улечу учиться.

Ольга: Не могла в это поверить. Это былая моя мечта, которая наконец осуществилась.

Какие были Ваши первые впечатления от университета, от преподавателей? 

Георгий: Я был приятно удивлен красотой университета. Преподаватели меня порадовали еще больше: отношение к студентам внимательное, любые вопросы решаются легко и просто.

Ольга: Уникальное здание университета произвело на меня очень яркое впечатление. Преподаватели оказались очень доброжелательными людьми, которые могут поддержать и помочь в любых ситуациях, и не только учебных.

На какие программы вы поступили, какие предметы изучаются в этом семестре?

Георгий: Я выбрал направление «Политология». Мы изучаем иностранные языки, политическую антропологию, информационные науки, историю политической науки, историю политических учений, социологию, религиоведение, культурологию.

Ольга: Я получаю образование по биологии и учусь на первом курсе магистратуры.

Какой предмет Вам нравится больше всего? Какой вызывает трудности?

Георгий: Больше всего мне нравится социология. Наиболее трудным на данном этапе является дисциплина «политическая антропология».

Ольга: Очень много предметов по специальности: молекулярная биология, микробиология и др. Моя квалификационная работа будет посвящена вопросам микробиологии. Особых затруднений не испытываю ни в чем. Однако все предметы требуют должного внимания и усердия. 

Расскажите об условиях проживания в общежитии. С ребятами из каких стран вы подружились?

Георгий: С общежитием мне повезло – блок, в котором я проживаю, комфортабельный и уютный. Со мной живут еще трое студентов из России, Беларуси и Турции.

Ольга: Могу сказать, что мне очень повезло. Живу в прекрасной и удобной комнате со свежим ремонтом. Мои соседки по комнате - девушки из Казахстана, Израиля и Туркменистана. 

Есть ли трудности с русским языком, и как вы их преодолеваете?

Георгий: Особых трудностей с русским языком еще не возникало, но к научному стилю лекций стоит привыкнуть.

Ольга: Хотя моя мама и владеет русским языком, мне на первых лекциях было немножко трудно. Но с каждым днем я понимаю и говорю лучше. Большую помощь оказывает ежедневное живое общение с носителями русского языка. Хорошим подспорьем является прослушивание русской музыки.

Какое ваше любимое место в городе и почему? 

Георгий: Мое любимое место – Эрмитаж. Там очень многолюдно и ближе к позднему вечеру невероятно атмосферно.

Ольга: Пока любимых мест у меня нет, в этом городе все прекрасно!

Кого бы Вы хотели поблагодарить за возможность учиться в одном из самых престижных вузов России?

Георгий: Я бы хотел выразить благодарность всем, кто принимал участие в моем поступлении в СПбГУ: моим родителям, руководителю Всеславянского Союза Греции Наталье Сапаровой, сотрудникам Центра русского языка и культуры Russian Word, которые занимались подготовкой документов, а также сотрудникам Международного русского института СПбГУ.

Ольга: Я думаю, что такой шанс дается один раз в жизни. Особенно хотела бы поблагодарить Центр Russian Word и лично директора Т.Б.Журавлеву, которая подарила нам всем этот удивительный шанс. Но без поддержки Д.В. Птюшкина, и.о. директора Центра языкового тестирования СПбГУ, моя мечта и мечта остальных четверых ребят, наверное, не осуществилась бы.

Что бы вы пожелали другим греческим студентам, стоящим перед выбором учебного заведения для продолжения учёбы?

Георгий: Я искренне желаю всем греческим студентам изучить возможности российского высшего образования. Я желаю им удачи в поступлении по конкурсу и продолжения обучения только в СПБГУ.

Ольга: Мне кажется, что если они любят русскую культуру, великую историю России, ее богатый язык, то Россия и Петербург– единственный выбор для продолжения или начала получения образования. Самое главное – любить то, что ты делаешь. Дайте шанс российскому образованию развить эту любовь.

А мы ещё раз поздравляем с успешным прохождением по конкурсу на право обучаться в СПбГУ на бюджетной основе всех пятерых греческих студентов по следующим программам:

1. Гулета Евангелиа (реклама и связи с общественностью/ магистратура),
2. Гкегка Мариа Анна (туризм/ магистратура),
3. Пападопулу Ольга (биология/химия/магистратура),
4. Константони Фанурия Елени (лингвистика/ магистратура),
5. Сисманидис Георгиос (политология/ бакалавриат и специалитет).

Желаем всем ребятам успехов в воплощении задуманных планов!
Медиацентр RW, 09/2018.

 

Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 07:57

Συνάντηση για αρχάριους σπουδαστές (20/09/18)

Αγαπητοί υποψήφιοι σπουδαστές μας!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Πέμπτη 20/09/18 και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί πρώτη συνάντηση γνωριμίας για τους υποψήφιους σπουδαστές του Κέντρου ρωσικής γλώσσας Russian Word. Ο σκοπός αυτής της σημαντικής συνάντησης είναι η επιλογή του τμήματος Αρχαρίων (κανονικού ή/και εντατικού). Θα συζητηθούν θέματα όπως οι μέρες και οι ώρες των μαθημάτων, το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος που θα επιλέξετε και άλλα θέματα που αφορούν στην φοίτησή σας στο Ινστιτούτο Russian Word.

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Η Γραμματεία

* Η νέα μας διεύθυνση είναι: Εθν. Αμύνης 9 & Τσιμισκή 131
Τηλ. 2310.220822.

Ολοκληρώθηκε το «Summer School 2018», το τέταρτο κατά σειρά, τακτικό, ετήσιο, καλοκαιρινό ραντεβού του Κέντρου ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού «RussianWord» στη Ρωσία. Και τούτη τη χρονιά δεν θα μπορούσαμε παρά να του δώσουμε τον τίτλο «Στη Γλώσσα του Ποδοσφαίρου». Οι σπουδαστές μας, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, έλαβαν μέρος σε ένα ακόμη ταξίδι εκπαιδευτικού – πολιτιστικού χαρακτήρα, το οποίο πραγματοποιήθηκε, παραδοσιακά, σε δύο ρωσικές πόλεις και αντίστοιχα σε ισάριθμα ρωσικά πανεπιστήμια.

Το ετήσιο «Διεθνές Summer School» του Russian Word είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ταχύρρυθμων μαθημάτων ρωσικής γλώσσας, πλαισιωμένο από μοναδικές πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίεςεκτυλίσσονται σε δύο πόλεις – έδρες σπουδαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και συγκεκριμένα στο Σαράτωφ, έδρα του Κρατικού Πανεπιστημίου «Ν. Γ. Τσερνισέφσκι», και στη Μόσχα, έδρα του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου.Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό σχεδιασμό που,με κορμό το βραχυπρόθεσμοπρόγραμμα μαθημάτων της διδασκόμενης γλώσσας μέσα στο ίδιο το «μητρικό» περιβάλλον της τελευταίας, με τηνολοκλήρωση μάλιστα τωνοποίων διενεργείται και η κρατική εξέταση για την απόκτηση του αντίστοιχου τίτλου γλωσσομάθειας, σου δίνει τη μοναδική ευκαιρία να μετουσιώσεις σε πράξη τις θεωρητικές γνώσεις σου και τις δεξιότητές σου στη ρωσική γλώσσα, να «γεμίσεις» με πολλές, νέες πολιτιστικές εμπειρίες, να ανακαλύψεις την απαράμιλλη ομορφιά που ξεδιπλώνεται κατά μήκος του Βόλγα και συνάμα σε όλη την έκταση και το εύρος της την απλότητα του αστικού τοπίου μια επαρχιακής ρωσικής μεγαλούπολης.

Ένα τέτοιου είδους όχημα παροχής εκπαίδευσης, υπολογίζοντας πάντα και την παράμετρο «αποδοτικότητα λόγω της εμβάπτισης στο μητρικό περιβάλλον της διδασκόμενης γλώσσας», σου επιτρέπει να συνδυάσεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου ή, με άλλα λόγια, ταμαθήματα με τιςκαλοκαιρινές διακοπές και ως εκ τούτου είναι σε θέση, αποδεδειγμένα, να εγγυηθεί ένα νέο ποιοτικά αναβαθμισμένο επίπεδο γνώσης, χειρισμού και χρησιμοποίησης της γλώσσας. Πρόκειται για ένα σχεδιασμό, που, ευθύς εξαρχής, εκπονήθηκε ως πρόγραμμα δύο πόλεων και των σε αυτές εδρευόντων συγκεκριμένων Πανεπιστημίων, με τα οποία, στο πλαίσιο σχετικών Συμφώνων Συνεργασίας με αυτά, το κέντρο ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού «Russian Word» υλοποιεί από κοινού εκπαιδευτικά προγράμματαήδη επί τέσσερα συναπτά έτη.

Πρώτος Σταθμός.
Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαράτωφ «Ν. Γ. Τσερνισέφσκι»
Λίγα λόγια για την ιστορία του Πανεπιστημίου...

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαράτωφ είναι το τελευταίο αυτοκρατορικό πανεπιστήμιο της Ρωσίας, το οποίο ιδρύεται με αυτοκρατορικό διάταγμα τον Ιούνιο του 1909.
Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαράτωφ αριθμεί σήμερα 15 Σχολές, 6 Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα και 2 κολλέγια. Στους κόλπους του φοιτούν περισσότεροι από 26000 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί σπουδαστές, ενώ απασχολούνται περίπου 1700 καθηγητές και επιστημονικοί συνεργάτες. Την ευθύνη και την επίβλεψη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της επιστημονικής - ερευνητικής δραστηριότητας του Ιδρύματος επωμίζονται οι 166 ακαδημαϊκές έδρες του, εκ των οποίων οι 12 τακτικές.

Αποτελώντας το μεγαλύτερο κέντρο πληροφόρησης, στο δυναμικού του οποίου εισέρχονται η Περιφερειακή επιστημονική βιβλιοθήκη «Β.Α. Αρτίσεβιτς» (φυλάσσονταικαι διατηρούνται περίπου 3 εκατομμύρια τόμοι και μονάδες αποθήκευσης αρχείων), το Κέντρο νέων τεχνολογιών πληροφορίας της περιοχής του Βόλγα, το Κέντρο Πληροφορικής και Μηχανοργάνωσης, Εκδοτικός Οίκος και Τυπογραφείο, το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαράτωφ,ως ένας πολυπύρηνος οργανισμός, συμπεριλαμβάνεται στο ομοσπονδιακό δίκτυο των ΑΕΙ με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο μηχανοργάνωσης και ηλεκτρονικής πληροφόρησης.

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαράτωφ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία Α.Ε.Ι. της χώρας με δομές που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις προγραμμάτων, τα οποία εκπονούνται στο πλαίσιο των πλέον σημαντικών επιχορηγήσεων του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σπουδαίων Ιδρυμάτων και τα οποία αποβλέπουν στην ανάπτυξη τόσο των ανθρωπιστικών όσο και των φυσικών επιστημών.

Το Πανεπιστήμιο υλοποιεί επιτυχώς την εκπαιδευτική και επιστημονική – ερευνητική δραστηριότητά του, ενώ παράλληλα φέρει τη φήμη ενός εξαιρετικά αξιόλογου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος διεθνούς εμβέλειας. Προς τούτο το τελευταίο συνηγορούν και τα Σύμφωνα Συνεργασίας του με 56 αλλοδαπά ΑΕΙ της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Πέρα από το βασικό, αμιγώς εκπαιδευτικό κομμάτι του ταξιδιού, τους σπουδαστές μας περίμεναν μοναδικές εκπλήξεις και έντονα συναισθήματα. Έγιναν δεκτοί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, απόλαυσαν έναν απογευματινό περίπατο στην προκυμαία του Βόλγα, τάισαν τα σκιουράκια στο μεγάλο κεντρικό πάρκο της πόλης, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο και το Κουκλοθέατρο ««Теремок», έκαναν βαρκάδα, βρέθηκαν στη ρωσική επαρχία και την ύπαιθρο κι έμαθαν από πρώτο χέρι τι είναι, επιτέλους, η περίφημη «ρωσική μπάνια» (ρωσική σάουνα). Και σε όλα τούτα συναντάς μόλις μερικούς από τους σημαντικούς λόγους να βρεθείς εδώ!

Η εβδομάδα της «μύησης» στον κόσμο της ρωσικής γλώσσας και του πολιτισμού της – μια εβδομάδα διεύρυνσης των γνωστικών οριζόντων και μοναδικών αναμνήσεων – συνοψίστηκε στην επιτυχημένη συμμετοχή των σπουδαστών μας στις εξετάσεις πιστοποίησης της ρωσικής ως ξένης γλώσσας για την απόκτηση του αντίστοιχου τίτλου γλωσσομάθειας αλλά και στην ελαφρά μελαγχολία από τη συνειδητοποίηση του χρόνου που αδιάκοπα περνούσε μέρα με τη μέρα,χωρίς γυρισμό....

Δεύτερος Σταθμός.
Το Ρωσικό Νέο Πανεπιστήμιο.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Πανεπιστημίου...
Το Ρωσικό Νέο Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο μη Κρατικό ΑΕΙ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ιδρύθηκε το 1991. Σήμερα εργάζονται εκεί 397 καθηγητές, συμπεριλαμβανομένων και 75 διδακτόρων, 9 τιμηθέντων με κρατικά βραβεία, 8 αλλοδαπών καθηγητών, πραγματοποιούνται 20 Επιστημονικά Σχολεία, 10 επιστημονικά προγράμματα εξωτερικής ερευνητικής δραστηριότητας και 4 εσωτερικής. Η παρεχόμενη εκπαίδευση αφορά 161 πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών (συμπεριλαμβανομένων και των ειδικοτήτων). Στα 25 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου έχουν «περάσει» επιτυχώς από τα έδρανά του περισσότεροι από σαράντα πέντε χιλιάδες απόφοιτοι όλων των ειδικοτήτων, τα οποία «φιλοξενούνται» στα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Τη σημερινή φοιτητική κοινότητα του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου αποτελούν δεκαπέντε χιλιάδες σπουδαστές. Το 2016 στο Πανεπιστήμιο δόθηκαν 15 άδειες ευρεσιτεχνίας κι έτσι αυτό εισέρχεται στην πρώτη πεντάδα των ρωσικών Α.Ε.Ι. σύμφωνα με το διεθνή δείκτη επιστημονικής ποιότητας (δείκτης Χιρς).

Από το 1999 έως το 2012 την επίβλεψη της επιστημονικής δραστηριότητας του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου επωμιζόταν ο Καθηγητής Σεργκέι Πετρόβιτς Καπίτσα, τον οποίο διαδέχθηκε ο νυν Επιστημονικός Διευθυντής του, Καθηγητής, διδάκτορας φυσικομαθηματικών επιστημών και βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείο της Ε.Σ.Σ.Δ., Εβγκένιι Αλεκσέεβιτς Πάλκιν.

Σήμερα, κατά το περιοδικό «Forbes», το Ρωσικό Νέο Πανεπιστήμιο «πλασάρεται» στις 100 πρώτες θέσεις των καλύτερων πανεπιστημίων ενώ σύμφωνα με τoν οίκο αξιολόγησης RAEX (Οίκος Αξιολόγησης «Expert») το Ρωσικό Νέο Πανεπιστήμιο συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα ΑΕΙ της Ρωσίας.

Ο Β.Β. Πούτιν για το Ρωσικό Νέο Πανεπιστήμιο: «Από τις πηγές του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου ξεκίνησαν και αναδείχθηκαν εξέχοντες Ρώσοι επιστήμονες. Και σήμερα, στα θεμέλια της επιτυχίας του θα συναντήσουμε τη δουλειά του υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης επαγγελματικού-διδακτικού προσωπικού του, μια συμπαγής και στέρεα βάση εκπαιδευτικής μεθοδολογίας και φυσικά την επιδίωξη των ανθρώπων του να χρησιμοποιούν τα πιο πρωτοπόρα επιστημονικά επιτεύγματα και όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που φορούν το χώρο της εκπαίδευσης.

Η σχέση μας με το Ρωσικό Νέο πανεπιστήμιο είναι αποτέλεσμα μια επιτυχημένης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών. Υλοποιώντας από κοινού επιστημονικά-εκπαιδευτικά προγράμματα και «πιάνοντας» το σφυγμό της εποχής, επιδιώκουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες και τις δυνατότητές μας.

Οι σπουδαστές του Κέντρου μας, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, έλαβαν μέρος σε ένα ακόμη ταξίδι εκπαιδευτικού – πολιτιστικού χαρακτήρα στη Ρωσία, στο πλαίσιο του οποίου δεύτερος σταθμός τους – το «Summer School» του Ρωσικού Νέου Πανεπιστημίου της Μόσχας. Στην υλοποίηση του εν λόγω σχεδιασμού που περιλαμβάνει μαθήματα προσανατολισμένα στη χρησιμοποίηση της ρωσικής γλώσσας στο χώρο της τουριστικής επιχείρησης καθώς επίσης και ένα εξαιρετικά πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, εμπλέκονται η Σχολή Ανθρωπιστικών Τεχνολογιών και η Διεύθυνση της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του εν λόγω Πανεπιστημίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος οι ημέρες του ταξιδιού «ξετυλίγονταν» με φόντο το σπουδαίο αθλητικό γεγονός του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο διεξαγόταν στα γήπεδα 13 ρωσικών πόλεων. Ως προς το αμιγώς εκπαιδευτικό κομμάτι της «μοσχοβίτικης» στάσης μας στο «Summer School 2018», την παράσταση «έκλεψε», αναμφισβήτητα, το διαδραστικό μάθημα που επιμελήθηκε και πραγματοποίησε η επικεφαλής της έδρας της Ρωσικής ως Ξένης Γλώσσας, αρμόδια και για ζητήματα εκδόσεων, συναφών με το συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο, κα Α. Φ. Γκερσάνοβα. Οι σπουδαστές μας, συμμετέχοντας ενεργά στην πολύ ζωντανή αυτή παρακολούθηση που της είχε δοθεί ο τίτλος «Η Ρωσία, το Ποδόσφαιρο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018», έβαλαν τον εαυτό τους στη θέση τόσο των αθλητών όσο και των οπαδών, εκφράζοντας τα συναισθήματά τους στη γλώσσα του ποδοσφαίρου.

Καλή επιτυχία σε όλους μας και είθε όσα έχουμε σχεδιάσει να βρουν γρήγορα την πραγματοποίησή τους!

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Επίπεδο Тестирование по РКИ для детей
Παρασκευή, 17 Αύγουστος 2018 17:20

Newsletter 12

Το δρόμο θα τον περάσει εκείνος που τον διασχίζει!

Αγαπητοί φίλοι!

Βρισκόμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να Σας ενημερώσουμε, ότι, για πρώτη φορά, το σύνολο των σπουδαστών, που δηλώθηκαν από το Κέντρο Russian Word για να φοιτήσουν ως υπότροφοι στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, έλαβαν τη σχετική ολική υποτροφία προκειμένου να παρακολουθήσουν τα κατ’ επιλογή τους εκπαιδευτικά προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.

Άπαντες οι 5 σπουδαστές που έλαβαν μέρος στο σχετικό διαγωνισμό είναι κάτοχοι του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της ρωσικής ως ξένης γλώσσας επιπέδου Β2, το οποίο τους χορηγήθηκε, κατόπιν των αντίστοιχων εξετάσεων, από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Αγαπητοί σπουδαστές! Δεχτείτε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια! Είμαστε βέβαιοι, ότι αυτή είναι μόλις η αρχή μιας λαμπρής σταδιοδρομίας. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μας δώσατε τη δυνατότητα να Σας εμπνεύσουμε στο κυνήγι του μεγάλου αυτού κατορθώματός Σας, ώστε να είμαστε σήμερα κι εμείς κοινωνοί της επιτυχίας Σας. Μια παλιά, λαϊκή ρωσική ρήση λέει: το δρόμο θα τον περάσει εκείνος που τον διασχίζει.

Φύγαμε, λοιπόν, για να πορευτούμε αυτή τη συναρπαστική διαδρομή μαζί το Διεθνές Ρωσικό Ινστιτούτο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης!

 

 
 
Τρίτη, 14 Αύγουστος 2018 10:26

Newsletter 11

Αγαπητοί φίλοι!

«Πιάσαμε» πλέον καρδιά καλοκαιριού, αφού ήδη το ημερολόγιο γράφει «Αύγουστος». Η θάλασσα έπαψε προ πολλού να είναι κρύα, ο ήλιος πραγματικά καβουρντίζει και, φυσικά, το πολυαναμενόμενο αντάμωμά μας έρχεται μέρα με τη μέρα ακόμη πιο κοντά! Είμαστε βέβαιοι, ότι το καλοκαίρι σας κυλάει, θέλουμε να πιστεύουμε αποκλειστικά, σε ρυθμούς «говорим по - русски»!
Κι ενόσω εσείς γεμίζετε τις μπαταρίες σας αραχτοί σε μια ξαπλώστρα, «παρέα» με έναν αναζωογονητικό, παγωμένο φραπέ, εμείς ετοιμάζουμε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον!

Στο νέο, θερινό τεύχος «NEWSletter №11» σας περιμένουν πραγματικά «καυτά» νέα! Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι την αντίστροφη μέτρηση για τις νέες επιτυχίες μας θα ξεκινήσουμε με νέο σχήμα και σε νέο χώρο! Κι επειδή πλέον έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά διευρυμένη εκπαιδευτική – πολιτιστική δραστηριότητα, το καινούργιο σπουδαστικό έτος 2018 – 2019 θα βρει το «Russian Word» σε νέες, ευρύχωρες εγκαταστάσεις!

Από τις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το «Russian Word» γυρίζει σελίδα και σας περιμένει για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη νέα εποχή!

 

 
 

Αγαπητοί υποψήφιοι σπουδαστές μας,

Το "Russian Word", με στόχο την ομαλή προσαρμογή σας και την ακώλυτη ανταπόκρισή σας στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του νέου εκπαιδευτικού έτους 2018-2019, που εγκαινιάζεται επίσημα στις 03/09/2018, διοργανώνει κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου σειρά δωρεάν επαναληπτικών μαθημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων:

α) θα πραγματοποιηθεί επανάληψη βασικών στοιχείων της γραμματικής και του λεξιλογίου που αφορούν το επίπεδο, στο οποίο βρεθήκατε κατά τη λήξη του περασμένου εκπαιδευτικού έτους και
β) θα δηλωθεί το επίπεδο και το τμήμα, το οποίο θα παρακολουθήσετε κατά την προσεχή εκπαιδευτική χρονιά.

Από την πλευρά μας, οι καθηγητές του "Russian Word" επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε τη μεγάλη σημασία των εν λόγω μαθημάτων και σας καλούμε οπωσδήποτε να τα παρακολουθήσετε, καθώς θα σας βοηθήσουν να "φρεσκάρετε" τις γνώσεις σας, οι οποίες ενδεχομένως κι απολύτως φυσιολογικά να "ατόνησαν" ύστερα από τη δικαιολογημένη αδράνεια λόγω της ανάπαυλας των καλοκαιρινών διακοπών, προκειμένου τα πρώτα βήματά σας στην αρχή της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς να είναι σίγουρα, σταθερά και περαιτέρω δημιουργικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του κέντρου μας (τηλ. 2310.220822) καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11.00-21.30.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική ανταπόκριση και για τη συνεργασία σας.

GDPR COMPLIANCE UNDER CONSTRUCTION

Επικοινωνία

Η γραμματεία θα λειτουργεί καθημερινά από τη 1/9 και ώρες 11.00-21.30

  • Διευθ: Εθν. Αμύνης 9 & Τσιμισκή 131, Θεσσαλονίκη
  • Τηλ: 2310220822
  • Email: russianwordgr@gmail.com
  • Κιν: 6977719201

Facebook

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…