Παρασκευή, 17 Αύγουστος 2018 17:20

Newsletter 12

Το δρόμο θα τον περάσει εκείνος που τον διασχίζει!

Αγαπητοί φίλοι!

Βρισκόμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να Σας ενημερώσουμε, ότι, για πρώτη φορά, το σύνολο των σπουδαστών, που δηλώθηκαν από το Κέντρο Russian Word για να φοιτήσουν ως υπότροφοι στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, έλαβαν τη σχετική ολική υποτροφία προκειμένου να παρακολουθήσουν τα κατ’ επιλογή τους εκπαιδευτικά προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.

Άπαντες οι 5 σπουδαστές που έλαβαν μέρος στο σχετικό διαγωνισμό είναι κάτοχοι του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της ρωσικής ως ξένης γλώσσας επιπέδου Β2, το οποίο τους χορηγήθηκε, κατόπιν των αντίστοιχων εξετάσεων, από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Αγαπητοί σπουδαστές! Δεχτείτε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια! Είμαστε βέβαιοι, ότι αυτή είναι μόλις η αρχή μιας λαμπρής σταδιοδρομίας. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μας δώσατε τη δυνατότητα να Σας εμπνεύσουμε στο κυνήγι του μεγάλου αυτού κατορθώματός Σας, ώστε να είμαστε σήμερα κι εμείς κοινωνοί της επιτυχίας Σας. Μια παλιά, λαϊκή ρωσική ρήση λέει: το δρόμο θα τον περάσει εκείνος που τον διασχίζει.

Φύγαμε, λοιπόν, για να πορευτούμε αυτή τη συναρπαστική διαδρομή μαζί το Διεθνές Ρωσικό Ινστιτούτο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης!

 

 
 
Τρίτη, 14 Αύγουστος 2018 10:26

Newsletter 11

Αγαπητοί φίλοι!

«Πιάσαμε» πλέον καρδιά καλοκαιριού, αφού ήδη το ημερολόγιο γράφει «Αύγουστος». Η θάλασσα έπαψε προ πολλού να είναι κρύα, ο ήλιος πραγματικά καβουρντίζει και, φυσικά, το πολυαναμενόμενο αντάμωμά μας έρχεται μέρα με τη μέρα ακόμη πιο κοντά! Είμαστε βέβαιοι, ότι το καλοκαίρι σας κυλάει, θέλουμε να πιστεύουμε αποκλειστικά, σε ρυθμούς «говорим по - русски»!
Κι ενόσω εσείς γεμίζετε τις μπαταρίες σας αραχτοί σε μια ξαπλώστρα, «παρέα» με έναν αναζωογονητικό, παγωμένο φραπέ, εμείς ετοιμάζουμε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον!

Στο νέο, θερινό τεύχος «NEWSletter №11» σας περιμένουν πραγματικά «καυτά» νέα! Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι την αντίστροφη μέτρηση για τις νέες επιτυχίες μας θα ξεκινήσουμε με νέο σχήμα και σε νέο χώρο! Κι επειδή πλέον έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά διευρυμένη εκπαιδευτική – πολιτιστική δραστηριότητα, το καινούργιο σπουδαστικό έτος 2018 – 2019 θα βρει το «Russian Word» σε νέες, ευρύχωρες εγκαταστάσεις!

Από τις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το «Russian Word» γυρίζει σελίδα και σας περιμένει για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη νέα εποχή!

 

 
 

Αγαπητοί υποψήφιοι σπουδαστές μας,

Το "Russian Word", με στόχο την ομαλή προσαρμογή σας και την ακώλυτη ανταπόκρισή σας στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του νέου εκπαιδευτικού έτους 2018-2019, που εγκαινιάζεται επίσημα στις 03/09/2018, διοργανώνει κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου σειρά δωρεάν επαναληπτικών μαθημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων:

α) θα πραγματοποιηθεί επανάληψη βασικών στοιχείων της γραμματικής και του λεξιλογίου που αφορούν το επίπεδο, στο οποίο βρεθήκατε κατά τη λήξη του περασμένου εκπαιδευτικού έτους και
β) θα δηλωθεί το επίπεδο και το τμήμα, το οποίο θα παρακολουθήσετε κατά την προσεχή εκπαιδευτική χρονιά.

Από την πλευρά μας, οι καθηγητές του "Russian Word" επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε τη μεγάλη σημασία των εν λόγω μαθημάτων και σας καλούμε οπωσδήποτε να τα παρακολουθήσετε, καθώς θα σας βοηθήσουν να "φρεσκάρετε" τις γνώσεις σας, οι οποίες ενδεχομένως κι απολύτως φυσιολογικά να "ατόνησαν" ύστερα από τη δικαιολογημένη αδράνεια λόγω της ανάπαυλας των καλοκαιρινών διακοπών, προκειμένου τα πρώτα βήματά σας στην αρχή της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς να είναι σίγουρα, σταθερά και περαιτέρω δημιουργικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του κέντρου μας (τηλ. 2310.220822) καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11.00-21.30.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική ανταπόκριση και για τη συνεργασία σας.

Στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του φετινού θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού του κέντρου μας «Summer School 2018», το οποίο πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, σε δύο ρωσικά πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανόταν και επίσκεψη στο περίφημο θέατρο «Большой» της Ρωσίας, στη Μόσχα.

«Όλος ο κόσμος είναι θέατρο. Και μέσα σ’ αυτόν γυναίκες, άντρες είναι όλοι τους ηθοποιοί». Κατά το Σαίξπηρ όλα στη ζωή είναι θέατρο. «Και για τον καθένα δεν αντιστοιχεί ένας μόνο ρόλος, τον οποίο καλείται να υποδυθεί». Ο σπουδαίος Σαίξπηρ. Το Μεγάλο, όπως είναι και η ονομασία του άλλωστε, θέατρο «Большой». Το μοναδικό «Russian Word». Στην επιθυμία μας να συνυπάρξουμε ειρηνικά με τον εαυτό μας και να «ρουφήξουμε» της ζωής το μεδούλι, να αντιληφθούμε, να φτάσουμε στην τελείωση, να φτιάξουμε για εμάς τους ίδιους κάτι αληθινά δικό μας που θα είναι μεγάλο και σπουδαίο μέσα στις αξίες μας, αφουγκραζόμαστε, νιώθουμε, απολαμβάνουμε και απορούμε. Θαυμάζουμε και προσπαθούμε να κατανοήσουμε.

Αυτό ήταν το ταξίδι μας σε έναν κόσμο που αναζητά και απαιτεί επίμονα την καινοτομία και συνάμα ακτινοβολεί τη μεγαλοπρέπεια. Ο θρυλικός πολυέλαιος με τα περισσότερα από 24.000 κρύσταλλα, ο επίχρυσος διάκοσμος, οι τοιχογραφίες της οροφής, το φύλλο χρυσού, οι μεταξωκέντητοι πίνακες, το παλιό λευκό πιάνο, τα κοστούμια, αντικείμενα της θεατρικής καθημερινότητας, φωτογραφίες από παραστάσεις, η μοναδική υπόγεια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μπετόβεν, το Μικρό και Μεγάλο Αυτοκρατορικό φουαγιέ: ο μυστηριακός κόσμος των παρασκηνίων που σε μάγευε... Και δε σε γοήτευε απλώς η σιωπηλή ομορφιά που σε περιέβαλλε ολόγυρα αλλά και ότι μόνον ένας άνθρωπος, πραγματικά ερωτευμένος με το θέατρο, μπορούσε να μιλήσει για αυτό έτσι, ώστε ακόμη και η αφ’ εαυτού της μαγική τέχνη του να προσθέτει συνεχώς κι άλλο στο ήδη έντονο συναισθηματικό φορτίο. Εκφράζουμε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας στους εκπροσώπους του περίφημου θεάτρου «Большой» για τη μοναδική, συναρπαστική ξενάγηση και είναι χαρά μας να αναγνωρίζουμε, ότι οι φίλοι μας από το Ρωσικό Νέο Πανεπιστήμιο της Μόσχας έκαναν για εμάς τα αδύνατα δυνατά.

Οι κλασικοί κανόνες της τέχνης και η κλασική βασική εκπαίδευση αποτελούν έννοιες λίαν απαρχαιωμένες για το σημερινό σκεπτικιστή-νεωτεριστή και ίσως και ανεπίκαιρες, κρίνοντας από τον πνεύμα των καιρών μας. Τη σταθερότητα ωστόσο των τελευταίων συναντούμε σε αυτή καθ’ αυτή τη διαχρονική ανάγκη για τη θεμελίωση μιας κοινωνίας που ευημερεί, στη βάση όχι μόνο της υλικής αλλά και της πνευματικής της ανάπτυξης, καθώς χωρίς την άρτια και αρμονική συνύπαρξη αμφότερων αυτών των πτυχών της το κοινωνικό σύνολο εμφανίζει τάσεις αυτοκαταστροφής. Και τούτο δεν είναι απλώς το ιδεατό επίπεδο που αφορά την ποιότητα ως αφηρημένη έννοια. Τούτο είναι το επίπεδο που αναφέρεται στην ποιότητα της απτής ζωής εν γένει. Ως προς τη μόδα δε, έχει κι αυτή κάθε δικαίωμα να γίνει κανόνας, όπως, άλλωστε και κάθε καινούργια ιδέα, ενόσω, παρόλα αυτά,είναι φαινόμενο, αναμφίβολα, ευμετάβολο.

Το θέατρο «Большой» είναι ένας μεγάλος κλασικός καμβάς που έχει δημιουργηθεί πάνω σε μια συμπαγή βάση κλασικών κανόνων, οι οποίοι είναι το αποτέλεσμα πολύτιμης εμπειρίας, αποκτηθείσας μέσα από δουλειά κοπιαστική και μακρόχρονη.

Το Κέντρο ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού «Russian Word» χτίζει κι αυτό από την πλευρά του το δικό του «θέατρο» πάνω σε ένα στέρεο ακαδημαϊκό θεμέλιο, διαφυλάττοντας με ευλάβεια τις παραδόσεις της ρωσικής εκπαίδευσης και με υψηλό αίσθημα επαγγελματικής ευθύνης μεταλαμπαδεύει στους σπουδαστές του εμπειρία και γνώσεις. Μόνον ακολουθώντας τα υψηλά πρότυπα των Μεγάλων θεάτρων, παίρνουμε μαθήματα για το τι σημαίνει υπέρβαση και πώς να εξασφαλίζουμε ένα σίγουρο αποτέλεσμα, όχι μέσα από έναν άγονο, τυφλό μιμητισμό αλλά στοχεύοντας και παραμένοντας σταθερά προσανατολισμένοι στο αληθινά μεγάλο και σε ανθρώπους σπουδαίους, απαγκιστρώνοντας από τη μια όλα τούτα από τη συνήθως επακόλουθη και συνάμα ματαιόδοξη αξίωση για μεγαλεία και στρέφοντάς ταυτόχρονα το βλέμμα μας στην επιδίωξη της αποκλειστικότητας και την επιθυμία να συνεχίσουμε με σιγουριά και σταθερότητα τη διαδρομή μας στην αδιάκοπη εξέλιξη και τις επιτυχίες.
07/2018 г.

Высокое искусство Больших театров

В рамках программы мероприятий выездной Летней школы русского языка-2018 состоялась экскурсия в Большой театр (г.Москва).

«Весь мир – театр. В нём женщины, мужчины – все актёры». Все в жизни по Шекспиру. «И каждый не одну играет роль». Шекспир – великий. Театр – Большой. Russian Word – единственный. В желании жить благостно и глубинно, постичь, свершить, создать что-то свое, большое и великое в своей ценности для нас самих, мы внимаем, чувствуем, наслаждаемся и недоумеваем. Восхищаемся и пытаемся понять.

Уникальный момент погружения в параллельную реальность, мир жизненных переживаний, выраженных специальными образно-символическими средствами, приобщение к этому миру, самовыражение и самопознание в нем составляют одну из важнейших потребностей человеческой души. Эта потребность реализовала себя с первым шагом в знаменитый и такой кажущийся недоступным Большой театр России. Его недоступность вполне оправдана его исключительным величием: Большой театр, стоя в одном ряду с «Ла Скала» (Италия) и «Ковент Гарден» (Англия) – гордость русской культуры, центр притяжения одаренных сил оперы и балета и всех, кто в желании прикоснуться к миру классического искусства готов к наслаждению не только бессмертным творчеством, но и великолепной архитектурой. Среди них и мы – наполненные и вдохновленные ожиданиями и надеждой продолжили свой путь по бескрайним просторам своего жизненного выбора.

Это было путешествие в мир изыска и сверкающего великолепия. Легендарная люстра из более чем 24.000 хрустальных элементов, позолоченная лепнина, потолочные росписи, сусальное золото, расшитые шелковые панно, старинный белый рояль, сценические костюмы, предметы театрального «быта», фотографии сцен из спектаклей, уникальный подземный Бетховенский зал-трансформер, Малое и Большое Императорские фойе: таинственный закулисный мир театра завораживал... Увлекала не только молчаливая красота вокруг, только по-настоящему влюбленный в театр человек мог рассказать о нем так, что и само по себе завораживающее театральное искусство создавало двойной эмоциональный заряд. Мы выражаем огромную благодарность за эксклюзивную увлекательную экскурсию представителям Большого театра и счастливы сознавать, что наши друзья из РосНОУ сделали для нас невозможное возможным!

Классические каноны искусства и классическое фундаментальное образование – понятия для современного скептика-новатора весьма устаревшие, и согласно веяниям времени – неактуальные. Но незыблемость последних – в прочности вневременного фундамента духовного и материального благополучия общества, без грамотного сосуществования которых оно саморазрушимо. И это не понятийный уровень качества, это уровень качества жизни в целом. А мода – как и любая новая идея, имея полное право стать каноном, пока, все же, явление неустойчивое.

Большой театр – это большие классические полотна, возведенные на прочной основе классических канонов, отработанных с учетом опыта и времени. Центр русского языка и культуры Russian Word тоже строит свой «театр» на прочном академическом фундаменте, оберегая традиции российского образования, и с учетом высокой профессиональной компетенции, передает опыт и знания своим студентам. Следуя только высоким образцовым стандартам Больших театров, центр Russian Word, не через подражание, а с целью ориентира на великое и великих, но без претензии на величие, в стремлении к исключительности и желая пройти свой путь в непрерывном развитии и достижениях берет курс на преодоление и надежный результат!

Медиацентр Russian Word.
07/2018 г.

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018 08:53

Βιβλίο – το καλύτερο δώρο!

5 χρόνια μεστής δουλειάς με την εκπαιδευτική βιβλιογραφία εκδοτικού οίκου «Русский язык». Курсы εγγυήθηκαν μια μόνιμη και σταθερή συνεργασία, καθώς πρόκειται για τη βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο των ταχύρρυθμων μαθημάτων της ρωσικής ως ξένης γλώσσας για όσους εργάζονται στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού, τα οποία υλοποιούνταν σε ετήσια βάση καθ’ όλη τη διάρκειά των τελευταίων πέντε ετών με την υποστήριξη του Επιχειρηματικού Ομίλου Holding Mouzenidis Group και με τη σύμπραξη Δήμου Θεσσαλονίκης (Ελλάδα).

Ακολουθώντας και συγχρονίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, η ως άνω μεθοδική βιβλιογραφία του εν λόγω εκδοτικού οίκου συμβάλλει στην πραγματοποίηση της επιθυμίας δεκάδων σπουδαστών στην Ελλάδα να έρθουν σε επαφή με τη ρωσική γλώσσα και τον πολιτισμό που αυτή πρεσβεύει. Και είμαστε πραγματικά ευτυχείς να είμαστε θεματοφύλακες τούτης της επιθυμίας.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας για τα υπό τη μορφή δώρου προς το κέντρο Russian Word «φρέσκα» δείγματα των πιο πρόσφατων και πλέον επίκαιρων εκδόσεων που προορίζονται για καθηγητές με στόχο την κατατόπιση των τελευταίων γύρω από αυτές και την περαιτέρω μεταχείριση και εφαρμογή τους στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μια καθολική πρόοδος, όχι μόνο επιστημονική – τεχνολογική αλλά και πνευματική, απαιτεί διαρκή ανανέωση του πλούτου των χρησιμοποιούμενων μέσων εκπαίδευσης και των τεχνολογιών που συντείνουν στο ευπροσάρμοστο της οργάνωσής της στα ρευστά, διαρκώς μεταβαλλόμενα νέα δεδομένα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην εμπέδωση των νέων εκπαιδευτικών εγχειριδίων και είμαστε ευγνώμονες να λαμβάνουμε τέτοιου είδους δώρα, ως ένδειξη της στενής και συνεχιζόμενης συνεργασίας μας.

Με εκτίμηση,
Mediacenter Russian Word.

Книга – лучший подарок!

5 лет плотной работы с учебной литературой издательства «Русский язык». Курсы в рамках ежегодных (на протяжении последних 5 лет) экспресс-курсов по РКИ для работников сервиса и туризма, проходящих при поддержке Holding Mouzenidis Group и в сотрудничестве с мэрией города Салоники (Греция), гарантировали неизменно стабильное сотрудничество. Опыт, проверенный временем – лучшее доказательство долгосрочных партнерских взаимоотношений.

С 2013-2018 гг., сопровождая и синхронизируя учебный процесс, методическая литература издательского дома способствует воплощению в реальность желания десятков слушателей на территории Греции приобщаться к русскому языку и культуре. И коллектив преподавателей центра русского языка и кудьтуры Russian Word рад эти желания сопровождать.

Благодарим за переданные в дар центру Russian Word свежие образцы актуальных издательских новинок для преподавателей с целью ознакомления и дальнейшей реализации в рамках образовательного процесса. Всеобъемлющий прогресс, не только научно-технический, но и интеллектуальный, требует постоянного обновления фондов используемых средств обучения и технологий модификации его организации. Именно поэтому мы уделяем большое внимание изучению новых учебных пособий и благодарны, в знак тесного и продолжительного сотрудничества, получить подобные экземпляры.

С уважением,
Медиацентр RW.

 

Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2018 08:40

Αποστολή στη Ρωσιά, στο Σαράτωφ No 4

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα για 4η συνεχόμενη χρονιά το ετήσιο θερινό εκπαιδευτικό ταξίδι-θεσμός του Russian Word σε 2 απο τα καλύτερα ρωσικά Α.Ε.Ι. Πρώτος σταθμός, παραδοσιακά, το Σαράτωφ και το Κρατικό Πανεπιστημίο του, από το οποίο η δωδεκαμελής ομάδα του εκπαιδευτικού μας κέντρου έτυχε για μια ακόμη φορά θερμής υποδοχής με το που οι σπουδαστές μας πάτησαν το πόδι τους σε ρωσικό έδαφος! Η εναρκτήρια μέρα των παιδιών μας εκεί κύλησε με μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη ρωσική πόλη, με το πανεπιστήμιο που τους φιλοξενεί, ενώ ως προς το αμιγώς εκπαιδευτικό κομμάτι του ταξιδιού πήραν το βάπτισμα του πυρός, παρακολουθώντας τα προγραμματισμένα μαθήματα προετοιμασίας τους ενόψει των επικείμενων εξετάσεών τους εκεί. Η αυριανή μέρα τους είναι αφιερωμένη σε μια γνήσια ρωσική περιπέτεια, αφού μετα από μια δίωρη εν πλω περιήγησή τους στο Βόλγα θα φτάσουν και θα διανυκτερεύσουν στο θέρετρο αναψυχής "Подсолнух". Εκεί τους περιμένουν ουκ ολίγες εκπλήξεις, καθώς το "μενού" περιλαμβάνει ρωσική φύση, παραδοσιακη ρωσική κουζίνα, баня (η περιβόητη ρωσική σάουνα), πολλή ρωσική γλώσσα και κουλτούρα ή συνοπτικά και με άλλα λόγια μύηση στην περιφημη ρωσική ψυχή μέσα στο πιο γνήσιο και αντιπροσωπευτικό περιβάλλον της...

Αγαπητοί φίλοι του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σαράτωφ για μια ακόμη φορά Σας ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή των παιδιών μας! Αγαπητοί σπουδαστές μας που εχετε την τύχη να βρίσκεστε σήμερα εκεί, καλή αρχή στη ρωσική περιπέτειά Σας!

Russian Word.

 

И дольше века длится день,
И не кончается объятье....

Доргие друзья!

Сегодня стартовала ежегодная Международная летняя школа русского языка Russian Word! Традиционно, первая станция культурно-образовательного путешествия – город Саратов и Саратовский национальный исследовательский государственный университет имени Н.Г.Чернышевского, куда команда нашего центра направилась уже в 4-ый раз и с завидным постоянством была тепло принята принимающей стороной. В первый день наших ребят ожидало знакомство с университетом, живописными уголками города, прогулка по главной пешеходной парковой улице и набережной реки Волга. Но уже завтра – первый день занятий! А после – настоящие русские приключения, без которых поездка в Россию просто неполноценна. База отдыха «Подсолнух» подарит ощущение настоящей русской сказки: 2-хчасовой тур по Волге, срубные дома, угощения из русской печи, баня с вениками! Полное погружение в языковую среду и полное ощущение, что ты дома, что ты русский! Мы искренне благодарим наших коллег СГУ за теплый прием греческой группы! 

Дорогие наши студенты, добро пожаловать в Саратов! Егоё богатое историческое прошлое и уникальные достопримечательности достойны внимания, а поэтому не оставят вас равнодушными!

Объединяться вместе - начало. Быть вместе - прогресс, а работать вместе- успех. Всегреческая ассоциация преподавателей русского языка и литературы (ВАПРЯЛ) Центр русского языка и культуры Russian Word (г.Салоники) г.Салоники, 06/07/2018.

Дорогие друзья!

В субботу, 23/06/2018г., в Салониках завершился очередной этап экзаменационного турнира по выявлению у греческих студентов языковой, интеллектуальной и творческой одаренности в области владения русским языком как иностранным. Самая масштабная плановая летняя тестовая сессия была проведена коллективом экзаменаторов Центра языкового тестирования СПбГУ. На протяжении 20 лет СПбГУ является признанным лидером в сфере тестирования иностранных граждан, а выдаваемый СПбГУ сертификат является официальным документом, подтверждающим уровень владения русским языком как иностранным в соответствии с общеевропейскими языковыми компетенциями (CEFR), как в России, так и в Греции.

И пока подопечные переводили дыхание, преподавателям была предоставлена исключительная возможность повысить свой профессиональный уровень в рамках мастеркласса ««Поехали!» - откуда и куда? Карта для преподавателей РКИ» автора одноименного учебника, широко известного человека в мире русского языка - Станислава Чернышова, который был официально приглашён Центром языкового тестирования СПбГУ.

Общеизвестно, что уровень знаний, демонстрируемый учеником, вероятно, с большей долей процента определяется уровнем квалификации его учителя. Именно поэтому необходимость организованного ЦЯТ СПбГУ, при содействии Центра русского языка и культуры Russian Word и ВАПРЯЛ, семинара оправдана качественной полезностью и преследуемой целью ретрансляции уникального преподавательского опыта, передачи его участникам «инновационных продуктов», полученных в результате творческой, экспериментальной деятельности педагога-практика, коим и является наш приглашенный гость.

Стоит отдельно отметить, что организуемый мастер-класс стал мероприятием абсолютно бесплатным и открытым для всех действующих преподавателей Греции в области РКИ, что в условиях современной рыночной экономики крайне ценно и заслуживает, на наш взгляд, особой благодарности.

По традиции с поздравительной речью мероприятие открыла Директор Russian Word Т.Б. Журавлева, поздравив участников и организаторов со столь ярким событием в мире преподавания РКИ в Греции, отметив широкую географию участников (Кипр, Афины, Серрес, Ксанфи, Комотини, Драма, Кавала и др.) и уникальную возможность не только прослушать краткий курс автора самого известного учебного комплекса, но и принять участие в живой дискуссии в предлагаемых условиях профессионального общения, распространения передового педагогического опыта и стимулирования роста творческого потенциала педагогов.

В приветственном послании и.о.директора ЦЯТ СПбГУ Д.В.Птюшкина, зачитанном представителем Центра тестирования, тестором с двадцатилетним стажем работы, И.Ю.Ильичёвой, прозвучали наилучшие пожелания всем присутствующим, а состоявшаяся встреча была охарактеризована как своеобразный промежуточный итог партнерского сотрудничества ЦЯТ и Russian Word. Подчеркивая очевидный за 3 года успешной работы рост числа тестируемых и качественный уровень подготовки слушателей, Дмитрий Викторович констатировал перевыполнение первостепенных задач, а именно организацию комфортного и объективного контроля знаний и оперативную
выдачу сертификатов. Переходя к актуальности проводимого семинара, им также было отмечено, что помимо основной идеи – проведения мастер-классов в рамках тестовых сессий с целью повышения эффективности работы преподавателя – в организационные задачи этого семинара входил поиск такого мастера, который, помимо богатой практики, «смотрит здраво и не теряет связи с живой аудиторией». Так и родилась идея пригласить специалиста в области теории создания учебных материалов, опытного преподавателя-практика РКИ Станислава Чернышова. Таким образом, сообща мы смогли воплотить самые смелые желания в реальность.

Сказать, что семинар оправдал ожидания – ничего не сказать. Это было понастоящему яркое мотивирующее выступление, претендующее на продолжение уже в реальных практических условиях. Ключевой идеей, на которой был построен семинар, стала мысль о том, что, в силу высокоскоростного научно-технического прогресса существует довольно распространенное и очевидное заблуждение об отсутствии острой необходимости изучения новых языков, поскольку с каждым днем последние теряют свою актуальность. Комфортность пребывания в чужой языковой среде оправдана возможностью безмолвного контакта с окружением: наличие электронных переводчиков и гаджетов, самообслуживание в супермаркетах, онлайн-бронирование и др. Опасность такого подхода к жизни в целом заключается в непонимании основной ее задачи: язык – не только инструмент для обслуживания последней, а способ общения, утрата которого ведет общество к роботизации. Жизнь становится удобной, но ее качество стремительно падает. Именно поэтому в подходе к изучению нового языка, так важно помимо механического отрабатывания грамматических форм, аудирования, письма, чтения, которые являются сопровождающими формами обучения, отрабатывать культуру общения. Русский язык – особый язык с учетом разных параметров - в эмоциональном плане, в высоком уровне свободы его использования, в терпимости мнений. Именно поэтому, в первую очередь, иностранцу важно преподнести эту культуру так, чтобы он понял, КАК общаются русские.

Речь также зашла и о важности живого речевого общения, об эффективных способах отработки лексического материала, о трудностях общего характера у иностранцев в изучении глаголов движения и видовых пар, о распространенных ошибках в преподавании... Итог один: что итога нет. И это только начало. Начало нашего нового этапа к переосмыслению методов и условий нашей работы, сотрудничества между русистами Греции и дружбы.

Всегреческая ассоциация преподавателей русского языка и литературы, языковой центр Russian Word благодарят главного организатора семинара- Санкт-Петербургский государственный университет, Центр языкового тестирования СПбГУ, всех приехавших издалека гостей, и лично Станислава Чернышова за продуктивный опыт. Мы надеемся, что наша встреча была не последней.

До новых встреч!
Медиацентр Russian Word.
www.russianword.gr

Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 14:29

Newsletter 10

Αγαπητοί σπουδαστές μας!

Για όσους από εσάς δεν θα συμμετέχετε στις επικείμενες θερινές εξετάσεις πιστοποίησης, το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018 κάπου εδώ φτάνει στο τέλος του και για το λόγο αυτό θα θέλαμε μέσα από την καρδιά μας να σας ευχαριστήσουμε για τη ζεστή συντροφιά που μας κρατήσατε στη διαδρομή της πολύ όμορφης αυτής χρονιάς. Μπροστά Σας ανοίγεται το μεγάλο διάστημα της θερινής ανάπαυλας από διάβασμα και μαθήματα, στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να «δραπετεύσετε» από τις μαθητικές υποχρεώσεις Σας, να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε, να ανακτήσετε δυνάμεις, να αναζωογονηθείτε. Κι όταν με το καλό «πιάσουμε» Σεπτέμβριο, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του, θα βάλουμε κι εμείς το «χεράκι» μας, για να φρεσκάρουμε τις γνώσεις Σας με τα δωρεάν επαναληπτικά μαθήματα που ήδη έχουμε προγραμματίσει … Μέχρι τότε, όμως, αγαπητοί φίλοι, ευχόμαστε σε όλους χαρούμενες και αλησμόνητα όμορφες διακοπές!

Και μην ξεχνάτε: Этим летом будем говорить по-русски! До скорой встречи!

 
 
 
 
 
 
Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 14:25

Russian Word- колорит твоей жизни!

Aγαπητοί σπουδαστές μας!

Δεν θα ήμασταν εμείς, το “Russian Word”, αν δεν Σας προτείναμε να πάρουμε θέση στην αφετηρία της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς 2018-2019 με εορταστική διάθεση, με μια δροσερή νότα, με ένα ξεκίνημα μακριά από τα συνηθισμένα!

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2018, η παρέα μας χαλάει τον κόσμο με τη ζωντάνια και το κέφι της και με 50 άτομα όχι απλώς θα πάει στη «Μέρα με τα Χρώματα» αλλά θα χορέψει και «ρωσική zumba»! Προσκαλούμε όλους, όσοι θέλουν να μας συντροφεύσουν στη χαρούμενη αυτή γιορτή είτε ως μέλη της χορευτικής ομάδας μας είτε απλώς σαν παρέα, να απευθυνθούν στη γραμματεία του Κέντρου μας, καταβάλλοντας ταυτόχρονα το ποσό των πέντε ευρώ (5,00 €), το οποίο αντιστοιχεί στο κόστος συμμετοχής στη διοργάνωση. Μπορείτε να πάρετε μαζί Σας όσους φίλους και συγγενείς θέλετε!

Σε κάθε περίπτωση, το πιο σημαντικό να προλάβετε να δηλώσετε συμμετοχή, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος κι από την άλλη θάλασσα οι ενδιαφερόμενοι!

Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 14:24

Καλό καλοκαίρι!

Αγαπητοί σπουδαστές μας!

Για όσους από εσάς δεν θα συμμετέχετε στις επικείμενες θερινές εξετάσεις πιστοποίησης, το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018 κάπου εδώ φτάνει στο τέλος του και για το λόγο αυτό θα θέλαμε μέσα από την καρδιά μας να σας ευχαριστήσουμε για τη ζεστή συντροφιά που μας κρατήσατε στη διαδρομή της πολύ όμορφης αυτής χρονιάς.

Έχουμε , καταρχάς, κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για τη μεγάλη και κοπιαστική προσπάθεια που καταβάλατε και την υποδειγματική επιμέλεια που δείξατε στη σοβαρή ενασχόλησή Σας με την τόσο απαιτητική ρωσική γλώσσα και για τα περίφημα αποτελέσματα που έχετε καταφέρει έως σήμερα. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να μη νιώθουμε κι ευγνωμοσύνη για την έμπρακτη στήριξη του έργου μας μέσα από την ενεργή παρουσία και συνδρομή Σας στην πολυδιάστατη δραστηριότητα του εκπαιδευτικού μας κέντρου, στην καθημερινή ζωή του. Μπροστά Σας ανοίγεται το μεγάλο διάστημα της θερινής ανάπαυλας από διάβασμα και μαθήματα, στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να «δραπετεύσετε» από τις μαθητικές υποχρεώσεις Σας, να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε, να ανακτήσετε δυνάμεις, να αναζωογονηθείτε. Χρήσιμο θα ήταν, βέβαια, που και που να ρίχνετε και καμιά «κλεφτή ματιά» στα αγαπημένα Σας Ρωσικά, ώστε να μη μοιάζουν αυτά στα μάτια Σας με «κινέζικα», όταν θα έρθει η ώρα να καθίσετε και πάλι στα θρανία μας στην έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

Κι όταν με το καλό «πιάσουμε» Σεπτέμβριο, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του, θα βάλουμε κι εμείς το «χεράκι» μας, για να φρεσκάρουμε τις γνώσεις Σας με τα δωρεάν επαναληπτικά μαθήματα που ήδη έχουμε προγραμματίσειю Μέχρι τότε, όμως, αγαπητοί φίλοι, ευχόμαστε σε όλους χαρούμενες και αλησμόνητα όμορφες διακοπές! Και μην ξεχνάτε: Этим летом будем говорить по-русски!

До скорой встречи!

GDPR COMPLIANCE UNDER CONSTRUCTION

Επικοινωνία

Η γραμματεία θα λειτουργεί καθημερινά από τη 1/9 και ώρες 11.00-21.30

  • Διευθ: Εθν. Αμύνης 9 & Τσιμισκή 131, Θεσσαλονίκη
  • Τηλ: 2310220822
  • Email: russianwordgr@gmail.com
  • Κιν: 6977719201

Facebook

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…